22/05/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

Seçim için Feministler, her gün İstanbul’un çeşitli semtlerinde pazarlarında “Hep birlikte sandıkta değiştirelim” demeye çağırıyor.

“28 Mayıs’ta Erdoğan ittifakını sandıkta değiştirelim!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yolda yürürken çevrenize bakmayı ihmal etmeyin; Seçim için Feministler’in stickerlarını duraklarda, reklam panolarında, ATM’lerde; kısacası her yerde görebilirsiniz.

“Bizleri bugüne kadar kazandığımız haklarımızdan, insanca yaşama haklarımızdan alıkoyan ittifakı birlikte değiştirebiliriz! Bulunduğumuz her alana, geçtiğimiz her sokağa sözümüzü taşımaya; her yerden birbirimize seslenmeye, birbirimizi duymaya devam edeceğiz” diyen Seçim için Feministler, İstanbul’un çeşitli semtlerinde her gün pazarlarda ve sokaklarda “Bize şiddetsiz bir hayatı hak görmeyen AKP ittifakını sandıkta değiştirelim” demeye çağırıyor.

#SandıktaDeğiştirelim

20 Mayıs’ta Ümraniye ve Beşiktaş pazarında, 21 Mayıs’ta Şirinevler pazarında seçmenlerle buluşan Seçim için Feministler’in bildirilerinde yer alan çağrıların bazıları şöyle:

“‘Kadınları sahiplendireceğiz’ bugün iktidar olanlar böyle diyor. Biz birilerinin sahip olacağı birer eşya mıyız? Bizi eşya sayanların hakkımızda her türlü kararı vermesini kabul ediyor muyuz? Cevabımız ‘Hayır!’ ise değişim zor değil. 28 Mayıs’ta Erdoğan’ı seçmeyelim, beraber sandıkta değiştirelim!”

“Bizi tek başına yönetmeye, hakkımızda her kararı vermeye kararlı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlara açıkça ‘sürtük, çürük’ diye sesleniyor, bizi kastederek ‘kadın mıdır, kız mıdır belli değil’ diyor. Kadınları ayrıştırmaya kalkışıyor. Bu hakaretlere teslim olmayı kabul etmiyorsak değiştirmek elimizde! 28 Mayıs’ta sandığa gidelim, Erdoğan ittifakına geçit vermeyelim!”

“6 yaşında bir kız çocuğunun istismarına ‘münferit bir olay’ yorumunu yapan, tarikat yurtlarında istismar edilen çocuklar hakkında utanmadan ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyebilen AKP iktidarına göre iki yetişkinin kendi rızasıyla birlikte olması yasaklanmalı. ‘İstismar suç değil ama bu suçtur’ diyorlar. Çocuk istismarından değil insanların karşılıklı sevgisinden rahatsız olan bu ittifaka izin vermeyelim. İkinci turda sandıkta değiştirelim!”

“İstanbul Sözleşmesi’ni kadınların onca itirazına rağmen tek bir kişinin kararıyla bir gecede kaldırdılar. Şimdi 6284 sayılı şiddetin önlenmesine dair kanunu da kaldırmak istiyorlar. Hayatlarımızı bize şiddetsiz bir yaşamı hak görmeyenlere teslim edecek miyiz? ‘Hayır’ demek elimizde, Erdoğan’ın seçilmesine izin vermeyelim, birlikte sandıkta değiştirelim!”

Siz de katılmak, sticker ve bildiri almak ya da kendiniz bastırmak istiyorsanız Seçim için Feministler’e özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, siyaset
İstihdam