03/12/2010 | Yazar: Kaos GL

Çorum’da 33 yaşındaki H. K. ile 49 yaşındaki R.

29 Kere Bıçaklamasaydı Erkekliğine Halel Gelirdi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çorum’da 33 yaşındaki H. K. ile 49 yaşındaki R. B.’in çay bahçesinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak tutuklanan 28 yaşındaki müzisyen Ercan Cumhur hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. R. B.’i öldürdüğünü kabul eden Ercan Cumhur, kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğu için cinayeti işlediğini söyledi. H. K.’in ise cinayetten değil, yapılan otopsisinde alkol komasına girerek öldüğü tespit edildi. Olay, geçen Mart ayında meydana geldi. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Pirbaba Çay Bahçesi’nde çalışanlar sabah yerde iki kişinin cansız yattığını görünce polise haber verdi. Polis, cesetlerin H. K. ve R. B.’e ait olduğunu belirledi. 

29 kez bıçaklama 
Olay yeri inceleme ekipleri R. B.’in vücudunda 29 bıçak darbesine rastlarken, H. K.’in cesedinde herhangi bir darp ya da yaralama izi tespit edemedi. Otopsisi yapılan K.’in alkol komasından öldüğü tespit edildi. 

Cinayet sonrasında ele geçirilen bıçaktan alınan parmak izlerinin daha önceden uyuşturucu madde ve yaralamadan sabıkası olan Ercan Cumhur’a ait olduğu tespit edildi. Ercan Cumhur, olaydan 20 gün sonra düzenlenen operasyonla yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık, Cumhur için ömür boyu hapis cezası istedi.
 
"Cinsel ilişki teklif etti, öldürdüm"
Polisteki sorgusunda cinayeti itiraf eden Ercan Cumhur, “Eve giderken parktan geçiyordum. Daha önceden tanımadığım iki kişi alkol alıyordu. Benim de canım sıkılıyordu. ‘Gel beraber içelim’ dediler.

Ben de onlarla birlikte alkol almaya başladım. Bir süre alkol aldıktan sonra H. K., uykusunun geldiğini söyleyerek parktaki bir banka uzandı ve sızdı.

Bu sırada R. B., benim yanaklarıma dokunmaya başladı ve cinsel ilişki teklif etti. Bu sırada onun belindeki bıçağı gördüm. Sinirlendim, kafam dönmüştü. Bir anda bıçağı alıp R'nin vücuduna saplamaya başladım.

Ama kaç bıçak darbesi vurdum hatırlamıyorum. H. de iyice sızmıştı. Sesleri bile duymadı. Ben H.'ye hiçbir şey yapmadım. Sadece R.'yi bıçakladım” dedi.”

Cumhur’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam