29/07/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Ege Üniversitesi LGBTİ+ öğrenci topluluğu Lavender LGBTİQ+, İzmir Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkıyla dayanışmak için Akbelen Ormanı’ndan bildiriyor.

“3 kez durdurulduk, Akbelen’e vardık, nöbet alanına gireceklerin kaydı  alınıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ege Üniversitesi’nde örgütlenen LGBTİ+ öğrenci topluluğu Lavender LGBTİQ+, İzmir Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkıyla dayanışmak için Akbelen Ormanı’nda.

KaosGL.org’a konuşan Lavender ekibi toplam üç defa durdurulduklarını anlattı: “Sabah 9’a doğru İzmir’den yola çıktık. Önce Milas yolunda durdular, her aracı değil de otobüs ve minibüsleri durduruyorlardı. Burada yaklaşık 25 dakika bekletildik. Kısa bir süre sonra Milas-Ören yolunda ikinci kontrol noktasında bu defa polis durdurdu. Burada kısa bir süre bekledik. Üçüncü kontrol noktasında bir kez daha durduruldu aracımız bir süre de burada bekledik.”

3-kez-durdurulduk-akbelen-e-vardik-nobet-alanina-gireceklerin-kaydi-aliniyor-1

“Kesilen ağaçlar kamyonlara yüklenip götürülüyor”

Akbelen Ormanı’na vardıklarında gördüklerini şöyle anlattılar: “Alana geldiğimizde nöbet alanının tamamen kapatıldığını gördük. Geldiğimizde dayanışma ve ormanı korumak için gelen kişilerin geçişine izin verilmiyordu. Ancak şimdi alana girmemize izin verildi. Bu defa da nöbet alanına girenlerin kimlik bilgisini alıyorlar. Kesilen ağaçlarsa kamyonlara yüklenip götürülüyor. “

Akbelen Ormanı’nda verilen mücadele

Akbelen Ormanı’nda İkizköylülerin 2019’dan bu yana süren direnişine rağmen Limak Holding ve IC Holding kömür madenini genişletmek için ağaç kesimine devam ediyor. Ormanda nöbet tutan ve eylem yapan bölge halkına Jandarma, 24 Temmuz’dan bu yana TOMA ile su sıkıyor, biber gazı atıyor, eylemcileri gözaltına alıyor. 


Etiketler: insan hakları, ekoloji
İstihdam