13/01/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Onur Haftası Komitesi, 30. İstanbul Onur Haftası’nı organize etmeye çağırıyor: Maruz kaldığımız ayrımcılık ve şiddete karşı mücadele etmek için gülüşün, direngenliğin ve renklerinle sen de İstanbul Onur Haftası Komitesine katılabilirsin.

30. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası gönüllülerini arıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

30. İstanbul Onur Haftası gönüllülerini arıyor.

Her yıl Haziran ayının son haftası düzenlenen İstanbul Onur Haftası ve haftanın son günü yapılan İstanbul Onur Yürüyüşünü organize eden, yatay örgütlenen ve gönüllülerden oluşan İstanbul Onur Haftası Komitesine dayanışma ve örgütlenme ihtiyacını hisseden tüm lubunyalar katılabilir, haftanın organizasyonunda görev alabilir.

Gönüllü buluşmaları İstanbul’da, 17 Ocak Pazartesi Beyoğlu’nda ve 24 Ocak Pazartesi Kadıköy’de gerçekleşecek.

30. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası gönüllü toplantılarına katılmak buradan ya da info@prideistanbul.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

30-istanbul-lgbti-onur-haftasi-gonullulerini-ariyor-1

“Mücadele ve dayanışma sana her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor lubunya!”

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası sosyal medya hesabında paylaşılan davet metni şöyle:

“Pandeminin, artan ekonomik krizin ve otoriter rejimin yaşamlarımız üzerindeki olumsuz etkisinin giderek arttığı ve bizleri hedef aldığı bir yılı geride bıraktık. Geçen yılda devletin üst kademeleri Boğaziçi Protestolarına ilişkin yaptığı açıklamalarda defalarca LGBTİ+’lara karşı nefret suçu işledi. Hükümet, heteronormatif ve ataerkil düzenin hayatlarımızı şiddetle güvenliksizleştirilmesine karşı mücadelede hukuki bir zemin sunan İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekildi. Bu şiddetten en çok etkilenen Kürt trans aktivistler İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için gittiği 6 Mart protestolarında devletin heteronormatif ve ataerkil şiddetiyle bir kez daha karşı karşıya kaldı.

“Devletin ve toplumun yükselen göçmen karşıtlığı, Onur Haftası kapsamında düzenlenen pikniğe yapılan polis saldırısı ve İzmir’de ard arda trans kadınlara yapılan nefret saldırıları dayanışmaya ve örgütlenmeye duyduğumuz ihtiyacı her zamankinden daha derin hissetmemize sebep oldu. Düzenlendiği ilk günden bu yana çeşitli bahaneler ve yasaklarla engellenmeye çalışılan İstanbul Onur Haftası ve Onur Yürüyüşü geçen yılda yaşanan saydığımız tüm zorluklara rağmen yüzlerce lubunyayı bir ara getirdi, mücadele etmek ve sesimizi duyurmak için alan açtı.

“Geçen sene direngenliğimiz ve yaşama duyduğumuz neşemiz sayesinde Onur Haftasının yirmi dokuzuncusunu, Onur Yürüyüşünün ise yirmincisini geride bıraktık. Her yıl Haziran ayının son haftası düzenlenen İstanbul Onur Haftası ve haftanın son günü yapılan İstanbul Onur Yürüyüşünü organize eden, yatay örgütlenen ve gönüllülerden oluşan İstanbul Onur Haftası Komitesine dayanışma ve örgütlenme ihtiyacını hisseden tüm lubunyalar katılabilir, haftanın organizasyonunda görev alabilir.

“Maruz kaldığımız ayrımcılık ve şiddete karşı mücadele etmek, bizimle benzer deneyimlerden geçen lubunyalara alan açmak ve ihtiyaç duyduğumuz dayanışmayı inşa etmek için gülüşün, direngenliğin ve renklerinle sen de İstanbul Onur Haftası Komitesine katılabilirsin. Mücadele ve dayanışma sana her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor lubunya!

“Sen yoksan bir eksiğiz!”


Etiketler: insan hakları, yaşam
nefret