29/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Kardeşime Dokunma İnisiyatifi, “birbirimizi değil birlikte yemek için; eşit ve özgür insanlar olarak bütün çeşitliliğimizle bir araya gelmek ve bir kez dah

30 Ocak'ta, Tünel Meydanı'nda, Kardeşlik Sofrası Kurulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kardeşime Dokunma İnisiyatifi, “birbirimizi değil birlikte yemek için; eşit ve özgür insanlar olarak bütün çeşitliliğimizle bir araya gelmek ve bir kez daha "KARDEŞİME DOKUNMA!" diye haykırmak için” saat 15’te, İstanbul Tünel’de aşure dağıtacak.
 
İnisiyatiften yapılan açıklama şöyle:
 
“Ayrımcılığın, yükselen tehcir, linç ve cinayet dalgasının dört bir tarafımızı kuşattığı ve yaygın bir "kültür" haline getirildiği bir yerde ve zamanda yaşıyoruz.
 
Dün öteki olarak gördüğüne saldıran, bugün kendisi linçe maruz kalıyor. Aralarına sokulmuş sahte düşmanlığa kananlar birbirlerini kırıp geçirirken, çeşitli iktidar odakları egemenliklerini daim kılacak bu kanlı senaryoları kuytu köşelerinden sevinerek izliyor, hatta kolluk kuvvetlerini yere düşeni tekmelesin diye yolluyorlar.
 
Geçtiğimiz haftalarda Selendi'de Çingene olarak kırıldık, geçen ay Biga'da Kürt. 34'te Trakya'da, 78'de Maraş ve Çorum'da, 38'de Dersim'de, 55'te İstanbul'da, 15'te bütün Anadolu'da.. 
 
Eryaman, Tophane, Bursa, Malatya, Trabzon, Edirne, Sakarya ve dikkatlice bakarsaniz resmi tarihin ve otoritenin  üstüne çizik atıp hafızalardan kaçırdığı heryerde ve zamanda.
 
Onyedi yıl önce Sivas'ta çoğu Alevi çeşit çeşit insandık, ondan bir yıl sonra Solingen'de Türk. 3 yıl önceyse hepimiz  Hrant'ın vurulup düştüğü kaldırımda yanına kıvrılmak istedik.”
 
İnisiyatif, 30 Ocak'ta, Tünel Meydanında, saat 15'te, Kardeşlik Sofrası'nda herkesi aşurelerini paylaşmaya çağırıyor.
 
“Birbirimizi değil birlikte yemek için; eşit ve özgür insanlar olarak bütün çeşitliliğimizle bir araya gelmek ve bir kez daha "KARDEŞİME DOKUNMA!" diye haykırmak için.”
 
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam