03/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Ankara Savcılığı, vicdani reddi savunduğu ve Uğur Kaymaz'ı öldürenler hakkında eleştirel yazılar yazdığı için gazeteci ve 

318'den bir dava daha:

Ankara Savcılığı, vicdani reddi savunduğu ve Uğur Kaymaz'ı öldürenler hakkında eleştirel yazılar yazdığı için gazeteci ve www.emekdefteri.com sitesinin editörü Ali Barış Kurt'a dava açtı.


318. maddeye göre "halkı askerlikten soğutmak" suçundan yargılanacak olan Ali Barış Kurt hakkında, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Aynı zamanda Sosyoloji Öğrencisi olan Kurt, davayı halkların kardeşliği ve toplumsal barış isteyenlere yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. Kurt, şöyle konuştu: "Askerliği reddedenlerin çeşitli gerekçeleri olabilir. Politik veya inançsal olarak bu görevi reddedenler var. Ben de, politik görüşlerim nedeniyle emperyalist savaş örgütü olan NATO'nun üyesi ve katil ABD'nin dostluğunu kazanmış bir gücün askerliğini reddetmekte sakınca görmediğimi yazmıştım. Bunun ille de TSK olup olmamasıyla ilgilenmiyorum. Ayrıca, benim vicdani ret üzerine yazdığım dönem, sınırötesi operasyonların planlandığı döneme tekabül ediyordu. Türk kardeşlerimin, Kürt kardeşlerimi bombalamayı reddetmesine hem insani hem politik açıdan destek veriyorum."
 
Kurt, Uğur Kaymaz cinayetini işleyenler için haber ve yazı yazdığı için de davalık olduğuna dikkat çekerek, "12 yaşında bir çocuğa 13 kurşun sıkacak kadar vahşileşenlere alkış mı tutacaktık? Bu cinayeti işleyenlere sahip çıkan Genelkurmaylık'a bir çift sözümüz olmayacak mıydı?" diye sordu.
 
Mahkeme 10 Mart'ta Ankara'da görülecek.
 

13 Şubat'ta "Halkı Askerlikten Soğutmak" için Sokaktayız!
 
6 Ocak’ta Ankara'da, tutuklu Vicdani Retci Enver Aydemir'in serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasında polisin sert müdahalesinin ardından 23 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarından sadece biri tutuklandı. 40 gündür hücrede tutuklu bulunan Anarşist Volkan Sevinç'in tutukluluk halinin devam etmesini ve gözaltına alınan 19 kişinin "halkı askerlikten soğutmak" suçuyla 1-10 yıl arası ağır cezalarla yargılanmalarını protesto etmek amacıyla, 13 Şubat 2010 Cumartesi günü eşgüdümlü olarak Ankara ve İstanbul' da, henüz yargılanmayanlar ve öldürmeyi reddeden anti-militaristler "Halkı Askerlikten Soğutmak" amacıyla bir yürüyüş gerçekleştireceklerini açıkladılar.
 
Küresel çağrı
 
T.C. Anayasasının 318’inci maddesi ; "Halkı askerlikten soğutmak" gibi yasalara karşı, öldürmeyi reddeden barışçıl insanların yıllardır hayatlarını zindana çeviren, işkencelerden geçirerek hapseden Devlet ve organlarını protesto etmek için küresel çağrıda bulunan inisiyatif, tüm vicdani retci, anti-militarist ve Anarşistleri 13 Şubat'ta T.C. konsoloslukları önünde toplanmaya ve eylemeye,  Devlet terörüne maruz kalmaya devam eden tutuklu Volkan Sevinç'le ve tüm politik tutsaklarla uluslararası ölçekte dayanışmaya davet etti.
 
Anti-militarist Tutsak Volkan Sevinç'le Dayanışma İnsiyatifi
 
TARİH: 13 Şubat 2010 - CUMARTESİ
 
YER: Taksim tramvay durağı
 
SAAT: 13:30
 
NOT: İstanbul'da yapılacak olan yürüyüşe katılacak olan gruplar “HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTUYORUZ” pankartı arkasında bayrak, flama ve dövizlerini taşıyabilecekler.


Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam