01/11/2022 | Yazar: Aslı Alpar

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Bolsonaro’nun gerici politikalarının ardından Brezilya Başkanı Lula’nın, kadın ve LGBT’lere yönelik şiddeti ortadan kaldırması, kürtajı suç olmaktan çıkarması gerekiyor.

"Lula, kadın ve LGBT’lere yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için harekete geçmeli" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Brezilya’da 30 Ekim’de yapılan başkanlık seçiminin ikinci turu, solcu lider Luiz Inaciao Lula da Silva’yı (Lula) başkan koltuğuna taşıdı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Brezilya'nın Yeni Cumhurbaşkanı Lula’nın, insan haklarının korunmasına öncelik vermesi ve Bolsonaro'nun gerici politikalarının yol açtığı hak ihlallerini gidermesi gerektiğini söylüyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Amerika Direktörü Juanita Goebertus, “Başkan Bolsonaro, hem yurtiçinde hem de yurtdışında insan hakları için bir felaketti. Başkan seçilen Lula, eski başkan Bolsonaro'nun kamu güvenliği, çevre ve kadın, LGBT ve yerli hakları gibi alanlardaki ayrımcı politikalarını tersine çevirmek için harekete geçmeli ve bu planı en kısa sürede uygulamaya başlamalı” diyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Bolsonaro döneminin ayrımcı politikalarına karşı mücadele önerileri şöyle: Kadın ve LGBT’lere yönelik şiddetle mücadele, kürtajın suç olmaktan çıkarılması, sistematik ırkçılık ve eşitsizlikle mücadele, engelliler için toplum temelli hizmetler geliştirilmesi ve hapishane koşullarının iyileştirilmesi. 


Etiketler: insan hakları, siyaset, dünyadan
İstihdam