03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Muamma LGBTİ+ ve Hevi LGBTİ+ Derneği’nin ortak etkinliği “Mülteci LGBTİ+ Aktivist Buluşmaları”nın sonuncusunun teması “Yol haritası”.

"Mülteci LGBTİ+ Aktivistler Buluşmaları" son oturumu gerçekleştirecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Muamma LGBTİ+ ve Hevi LGBTİ+ Derneği mülteci LGBTİ+ aktivistlerin öz örgütlenmesini konuşmak için dördüncü defa bir araya geliyor. Serinin son buluşması 7 Şubat Pazar, 11:30-15:30 saatleri arasında online gerçekleşecek.

İki dernek de aynı başlıkla; Ekim, Kasım, Aralık aylarında bir araya geldi. Buluşma serisinin sonuncu olan bu toplantının teması ise ‘‘Yol Haritası’’ olacak.

Dernekler etkinliği şöyle duyurdu:

“Mülteci LGBTİ+ özneler gerçekleştirilen tüm toplantıların çıktılarıyla beraber kısa süreli bir yol haritası oluşturmak üzere bir araya gelecekler. Bu toplantıların ana meselesi mülteci LGBTİ+’ların öz örgütlenme gereksinimlerine katkı sunabilmek ve bunu kolaylaştırmak için neler yapabileceğimizi birlikte düşünmek, bilgi eşitlemek ve asgari bir dayanışma inşa etmek, mülteci LGBTİ+’ların haklara erişebilmelerini kolaylaştırabilmek adına bir örgütlenme dinamiği yaratabilmek ve mülteci LGBTİ+’ların öz örgütlenme zeminini güçlendirmek. Bu toplantılarda misyonumuz mülteci LGBTİ+’ların kendi öznelikleri ve ihtiyaçları üzerinden kendilerine alan açmaları için aracı ve kolaylaştırıcı olmaktır.”

Beş dilli ve mülteci LGBTİ+ aktivist özneler ile gerçekleşecek toplantıya katılmak için info@muammalgbti.org adresilerine mail atabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, mülteci
İstihdam