11/01/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

VJ Bülent, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da 196sekiz kanalında yayınlanan “Dur Bi Dinle” programının konuğu oldu.

"O, basit bir VJ Bülent’i işten çıkarma değildi" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tiyatro öğreniminden sonra Kral TV’de uzun yıllar müzik programları sunan VJ Bülent, 2009’da konuk olduğu bir programdan dolayı işine son verilmesine dair ayrıntıları “Dur Bir Dinle” izleyicilerine anlattı.

“O kadar yorulmuşum ki herkes bana ‘Bir doktora git’ dedi”

Program, kendisi için hazırlanan VTR’nin yayınlanmasından önce VJ Bülent’in İstanbul’dan ayrılış hikayesiyle başlıyor:  

“Bir gece İstanbul’daydım, bundan 6 sene önceydi. Evde oturuyordum ve dedim ki ‘Doymadın mı Bülent?’ ama niye diye sormadım. Artık tamam yani dedim. Ve bir hafta içinde araba buldum, bütün eşyamı bazılarını arkadaşlarıma verdim, bazılarını topladım. Ve İstanbul’u terk ettim. Bilinçli bir düşünceydi ama böyle planlı programlı değildi. İyi ki de gitmişim çünkü koca bir 6 sene. Çünkü ben o 6 senede annem ve babamla yaşadım, bir gecede annemi kaybettik. O konuya girmeyeyim dağılırım ama iyi ki gitmişim.

Ben o 6 senenin 3 senesini belki inanmayacaksınız uyuyarak geçirdim. Herkes ‘Niye uyuyorsun? Öğlen 3 daha’ gibi şeyler söylüyordu. Gece kulübünde çalışıyorum, Kral TV’de çalışıyorum, dizide çalışıyorum, pavyonda çalışıyorum, oradan çıkıyorum sete dönüyorum. Ay o kadar yorulmuşum ki. Herkes bana ‘Bir doktora git’ filan dediler. Bilmiyorlardı ki vücudum, ruhum çok yorgundu.”

34-o-basit-bir-vj-bulent-i-isten-cikarma-degildi-34-1

“Huysuz Virjin’in sahne yasağı en büyük fay hattıydı”

VTR yayını esnasında VJ Bülent, işten çıkarılışının 2020 yazında aramızdan ayrılan Seyfi Dursunoğlu’nun Huysuz Virjin karakteriyle televizyon sahnesinde yasaklanışının yarattığı dalga ile gerçekleştiğini şöyle paylaştı: 

“Seyfi Bey gibi muhteşem bir zekanın, ruhun ve görselin kendi karakteriyle televizyona çıkamaması; en büyük fay hattıydı, kırıldı. Ve bundan dolayı sarı nokta hastalığına kadar gittiğini biliyorum. Ben Huysuz Virjin’in programına katıldığımda muhteşem bir insanla karşılaştım. Siz tabii yıllarca çalıştınız bambaşka bir şey. Bana deseniz ki “Kral TV sayesinde tanıştığınız kaç kişi sayarsınız?”, kesinlikle birincisi Huysuz Virjin’dir. Ve tanıştığımda onun da beni sevdiğini gördüm, meğerse o beni izlemiş. Bana hiç kötü davranmadı (Sibel Can ile yaptığı programda). Bana inanılmaz davrandı, yani ben şok oldum.

Bunlar, büyük devirler. Büyük çınarlar. Ama o fay hattı, Türkiye ekranlarında Seyfi Dursunoğlu’nun duruşuyla başladı ve bana kadar geldi. O, basit bir VJ Bülent’i işten çıkarma değildi.”

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat, tarihimizden
İstihdam