23/05/2016 | Yazar: Kaos GL

4. Ankara Engelsiz Filmler Festivali, yarın (24 Mayıs Salı) akşam Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Açılış Töreni ile yolculuğa başlayacak.

4. Ankara Engelsiz Filmler Festivali başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

4. Ankara Engelsiz Filmler Festivali, yarın (24 Mayıs Salı) akşam Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek Açılış Töreni ile yolculuğa başlayacak.

Puruli Kültür Sanat tarafından, Açık Toplum Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin dördüncüsü 24 Mayıs’ta başlıyor. Sanatta erişim sorununu ortadan kaldıran; engelli olan yahut olmayan tüm sinemaseverlerin film izleyebildiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 29 Mayıs’a kadar sürecek. Gösterimler, her ikisi de ortopedik engellilerin erişimine uygun olan Goethe Institut-Ankara ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Engeli olan-olmayan herkesin bir arada film izleyebildiği Türkiye'deki tek film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali’nin tematik başlıkları şöyle: "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden" ve "Otizm Dostu Gösterim." Bu başlıklar altında Türkiye’den ve dünyadan 27 film gösterilecek. Tüm filmler, göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösterilecek. Festival’de yönetmen ve film ekipleriyle yapılan söyleşiler, atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştirilecek. Açılış ve ödül törenlerinin ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimlemesi yapılacak.

Yana Novikoya da festivalde!

Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu sene, Cannes Film Festivali'nde Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü'nü alan Kabile (The Tribe) filminin başrol oyuncularından Yana Novikova’yı ağırlayacak. Novikova, Kabile filminin gösteriminden sonra seyircilerin sorularını yanıtlamak üzere Ankara'da olacak. Tamamı işaret dili ile çekilen ilk film olan Kabile, duyguları anlatmak için her zaman sese ihtiyaç olmadığına; sessiz bir şekilde de seyirci – film iletişimi kurulacağına bir örnek.

“Erişiyorsam varım!” fotoğraf sergisi

Türkiye ve İsveç'ten farklı yaş ve engel gruplarındaki toplam 22 bireyin portrelerine ve hikayelerine yer veren Erişiyorsam Varım! fotoğraf sergisi Ankara Engelsiz Film Festivali kapsamında 23-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında Goethe-Institut Ankara'da seyirciyle buluşacak. Ziyaretçiler, sergi alanında dağıtılacak kulaklıklar aracılığıyla sergiyi sesli betimlemeli olarak gezebilecekler.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nin facebook etkinliğine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam