18/03/2010 | Yazar: Kaos GL

4.

4. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
4. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali  “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü”nde  başlayacak. 
 
“Küsagem (Kültür sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi)” çatısı altında “4. ETHOS Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali”nin  çalışmaları sürüyor. “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü”nde başlayacak olan ETHOS Festivali,  4 Nisan 2010 tarihine kadar devam edecek. 
 
ETHOS ve SOKAK NEDİR?  
4. Ethos Ankara Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirilecek sokak tiyatrosu ve diğer gösteriler Ankara’nın bazı sokaklarında özellikle yoğunlaşacak. Sakarya Caddesinde ve Ekin Sanat Tiyatrosu’nun bulunduğu “Menekşe Sokak” ile Ankara Sanat Tiyatrosu’nun bulunduğu “Ihlamur Sokak”ta, tiyatro sanatının dağarcığının odaklanması amaçlanıyor.  
 
Ankara’da  sanat dünyasıyla iç içe anılan sokaklar yaratmak ve sanat mekânlarına ilgi çekmeyi hedefleyen “Ethos Festivali”,  etkinliklerin ağırlığını bu sokaklarda ve mekânlarda hissettirecek. Çağdaş Drama Derneği, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Yenimahalle Eğitim Kalkınma ve Dayanışma Derneği, elçilikler, sendikalar ve üniversiteler gibi birçok kurum ve kuruluşun katkı sunacağı festival, Ankara sokaklarını şenlendirecek. 
 
Maltepe’de bulunan Öteki Tiyatro, Bahçelievler’ de bulunan “Ertan Gösteri Merkezi”, Çankaya Panora alışveriş merkezinde bulunan “Müjdat Gezen Sanat Merkezi” festival süresince salonlarını ve oyunlarını “Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali” için açacak. 
 
ETHOS  ve GÖÇ  
Ethos Tiyatro Festivali’nin bu yıl ana temasını “GÖÇ”  oluşturuyor. Göç olgusuna, göçmenliğe ilişkin oyunlara öncelik verilecek festivalde, tiyatro topluluklarının yersiz, yurtsuz ve sahipsizliğine de vurgu yapılacak.
 
Ana tema “GÖÇ”,  panel ve söyleşilerde de  işlenecek. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam