06/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Feminist Forum’da bu yıl siyasî temsil ve katılım, kadın yayıncılık deneyimleri ve lezbiyen feminizm panelleri ile orgazm atölyesi yapılacak.

Kaos GL Derneği’nin 14-15 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceği 4. Uluslararası Feminist Forum’un programı açıklandı. Feminist Forum’da bu yıl siyasî temsil ve katılım, kadın yayıncılık deneyimleri ve lezbiyen feminizm panelleri ile orgazm atölyesi yapılacak.
 
4. Uluslararası Feminist Forum, bu yıl 14-15 Mart tarihlerinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleşecek.
 
Feminist Forum’da bu yıl kadınların ve LGBTİ’lerin siyasî temsili ve katılımı, lezbiyen feminizmin gündeme getirdiği sorular ve dayanışma pratikleri ile kadın yayıncılık deneyimlerinin patriarkanın ve heteroseksizmi nasıl dönüştürdüğü üzerine gerçekleşecek panellerin yanı sıra “Yaşasın Orgazm” kitabının ABD’li yazarlarıyla yapılacak bir orgazm atölyesi yer alacak.
 
Kaos GL Derneği’nin düzenlediği 4. Uluslararası Feminist Forum’un tam programı şöyle:
 
14-15 MART 2015, CUMARTESİ-PAZAR
Ahmet Taner Kışlalı Salonu, Cebeci Kampüsü, Ankara Üniversitesi
 
14 Mart 2015
 
12:00 – 13:15 Siyaset nedir? Kadınlar ve LGBT’ler için siyasete katılım ve siyasî temsil ne anlama gelir?
 
Moderatör: Prof. Dr. Simten Coşar, Kaos GL Derneği Danışma Kurulu Üyesi
Februniye Akyol: Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı
Sissela Nordling Blanco: İsveç Feminist İnisiyatif (FI) Parti Sözcüsü
 
13:45 – 15:45 Kadın yayıncılık deneyimleri patriarkanın ve heteroseksizmin dönüşümünde nasıl bir rol oynar?
 
Moderatör: Aylime Aslı Demir, Kaos GL Dergisi Editörü
Otonom, Metis, Ayizi ve Sel yayınları editörleri
 
Amargi, Deli Kadın, Eksik Etek, Fe Dergi, Feminist, Feminist Politika, KaosQ+ ve Pazartesi dergileri de oturuma katkı sunacak. Ayrıca fuaye alanında indirimli yayın satışı yapılacak.
 
16:15 – 18:45 Feminizme Lezbiyen Müdahale: Lezbiyen Feminizm
 
Moderator: Seçin Tuncel, Kaos GL Derneği
 
Oturum, Kaos GL Dergisi’nin “Lezbiyenizm” dosya konulu Mart-Nisan 2015 sayısına katkı sunan isimlerle bir söyleşi formatında ilerleyecek. Oturumda “feminizmin öznesi kimdir?” sorusundan “‘belirlenmiş’ özne olma hallerini muğlâklaştıran bir dayanışma pratiği nasıl kurulur?” sorusuna kadar pek çok konu lezbiyen feminizm üzerinden ele alınacak.
 
15 Mart 2015
 
15:00 – 16:30 “Yaşasın Orgazm: Kadınlar İçin Sıradışı Bir Orgazm Rehberi” kitabının yazarları Dorian Solot ve Marshall Miller’la cinsellik, anatomi, cinsel sağlık ve hazza ilişkin daha fazla bilgi sahibi olabileceğiniz bir atölye düzenlenecek.
 
4. Uluslararası Feminist Forum, ücretsiz olarak herkesin katılımına açıktır.  

Etiketler: kadın
İstihdam