28/03/2011 | Yazar: Nazlı Aksu

Festival, “sahneleri şenlendirmek, sokakları sanat sokağına dö

5. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Festival, “sahneleri şenlendirmek, sokakları sanat sokağına dönüştürmek için...” sloganıyla 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Yüksel Caddesindeki basın açıklamasıyla başladı.
5. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'nin bu yıl için ana teması “ŞİDDET” olarak belirlenmiştir. Festival boyunca hayatın her alanındaki şiddet, sanatın çeşitli alanlarında boy gösterecek ve deyim yerindeyse tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilecektir.

Korkmadan sesini duyurabilmek için!
Şiddet konusunun seçilmesindeki başlıca amaç kamuya ve yetkili kuruluşlara seslenmek olarak belirtilmiştir! Film, panel, sempozyum, yaratıcı drama, fotoğraf, resim ve yontu gibi tiyatro dışı etkinliklerle de şiddete bir dur denilmeye çalışılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çağdaş Drama Derneği ve Morçatı gibi derneklerin katlılarıyla organize edilen Ethos Tiyatro Festivali, üniversiteler ve sendikaların katılım ve katkılarıyla şehrin içine sanatı katmaya çalışacak.

Ankara sokakta sanatla karşılaşmaya hazır olsun
“Kızılay caddelerinde yürürken bir sokak tiyatrosunun ortasına düşerseniz şaşırmayın” diyor Çağdaş Drama Derneği yetkilileri. Çünkü festivalin en büyük özelliği sanatı sadece sahnelerde ve salonlarda değil sokakta da yaşatacak olması.

Ayrıca festival kapsamında Çağdaş Drama Derneği'nde  yine "şiddet" temalı çeşitli atölyeler de olacak.

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.kusagem.org/web_images/5.EthosProgram.pdf



Etiketler: kültür sanat
İstihdam