11/05/2010 | Yazar: Kaos GL

“Bir kadın (mı) sevdim (?)” temal

5. Kadın Kadına Öykü Yarışması Kazananları Açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Bir kadın (mı) sevdim (?)” temalı 5. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu. Öykülerin son teslim tarihi, gelen talepler üzerine on gün uzatıldığından, sonuçların açıklanması da bir o kadar gecikti. Bu sene, kadın kadına aşkların pembe-maviye indirgenmesine ve kadın kadına ilişkilere heteroseksist toplumun dayattığı cinsiyet rollerinin yapıştırılmaya çalışılmasına karşı mor-pembe aşkları anlatan öyküler okumak istedik. Gökkuşağının altında dans etmek varken iki renge sıkıştırılmayı kabul etmeyen kadınlara ses verdik.Ve işte kazanan öyküler ve yazarları:
 
Yarışmaya C-Vitamini rumuzuyla katılan Rüzgar Akın’ın ‘Aşkın Hayaleti’ adlı öyküsü, bu senenin birincilik ödülünü almaya değer bulundu. Tutsak Deniz rumuzuyla, tutsaklığı aşıp yarışmamıza katılan Destan Luise Kılıç’ın 'Burada Bir Köy Var, Yakında' adlı öyküsü ikincilik ödülünü alırken, Ankara’dan Elif Yıldız’ın ‘Sardunyalar’ adlı öyküsü de üçüncü seçildi. Birinci olan öykünün yazarı 300 TL, ikinciliğe değer görülen öykünün yazarı 200 TL, yarışmanın üçüncüsü ise 100 TL değerinde ödüllerini ve plaketlerini 5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında alacaklar.
 
Her sene olduğu gibi yarışma jürisi, ilk üçe giren öyküler dışında üç öyküyü de ‘Özel Ödül’e değer buldu. Gelenekselleşen yarışmanın her sene öykü içeriklerine göre isimleri değişen özel ödülleri ise şöyle belirlendi:
Via rumuzluyarışmacının, ’00.01’ adlı öyküsü, “Aşk Sancısı Özel Ödülü”; Rüyayorumu rumuzlu yazarınHan’ adlı öyküsü, “Masalsız Olmaz Özel Ödülü” ve Seyyare rumuzuyla yarışmaya katılan Aslı Zengin’in Toz Toprak’ adlı öyküsü, “Sınır Tanımayan Aşk Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Özel Ödüle değer bulunan öykülerin yazarlarını da, kazandıkları 1 yıllık Kaos GL Dergisi aboneliğinin yanında, ödül töreninde sürpriz hediyeler bekliyor.
Kazananlar ödüllerini, 5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programı kapsamında, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 14 Mayıs 2010 Cuma günü saat: 18:00 da gerçekleştirilecek olan5. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni’nde, bu seneki yarışmanın Onur Jüri Üyesi Lale Mansur’un elinden alacaklar.
 
Yarışmaya katılan tüm kadınlara, yüreklerini bize açtıkları ve öykülerini bizimle de paylaştıkları için çok teşekkür ederiz. Katılımda sınır yok, her sene öykünüzü gönderebilir; bu sefer de siz ödüllerden birinin sahibi olabilirsiniz. Peki ya siz, hala bu yarışmaya katılmadınız, öykünüzü bizimle paylaşmadınız mı? Beş yarışma geride kaldı ama bizim durmaya hiç niyetimiz yok.
6. Kadın Kadına Öykü Yarışması için “Tema” önerilerinizi paylaşmak isterseniz, Kadın Kadına Öykü Yarışması Jüri üyeleri ile iletişime geçebilirsiniz: yarisma@kaosgl.org


Etiketler: kadın
İstihdam