24/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği’nin LGBTİ+ Gençlik Festivali, beşinci kez gökkuşağı bayrağını dalgalandırmaya geliyor.

5. LGBTİ+ Gençlik Festivali: #GökkuşağıYasakTanımaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, ilkini 2017 yılında gerçekleştirdiği LGBTİ+ Gençlik Festivali’nin beşincisi bu yıl #GökkuşağıYasakTanımaz temasıyla 31 Mayıs – 6 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Dijital ortamda yapılacak olan 5. LGBTİ+ Gençlik Festivali; bilgisayar, telefon, tablet ekranından takip edilebilecek:

“Bir seneyi aşkındır evlerimize kapanmak zorunda kaldığımız, birbirimizden uzakta, kimimiz aile evinde, kimimiz başka şehirlerde ama aynı gökkuşağının altında buluştuğumuz günlerde bir kez daha buluşmaya hazırlanıyoruz.

Gökkuşağı bayrağının yasaklanmaya çalışıldığı, varoluşlarımızın yok sayılmak istendiği, kimliklerimizin kriminalize edilmeye çalışıldığı, yasal güvencelerimizin elimizden alınmaya çalışıldığı günlerde gökkuşağının yasak tanımadığını haykırmaya geliyoruz.

Tüm alanlarımıza saldırılsa da biz her yerdeyiz. Gözünüzü kaçırmaya çalışsanız da yok saysanız da buradayız. Evlerimizde, sokaklarda, fabrikalarda, üniversitelerde, eylemlerde her yerde vardık, var olmaya devam edeceğiz. Online partilerde, canlı yayınlarda, sosyal medyada, telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda biz varız.

Bu sene ikinci defa LGBTİ+ Gençlik Festivalimiz online olarak evlerinize konuk oluyor. Fotoğraf, sinema, edebiyat, dans, gullüm, madilik ve şugariyet ekranlardan taşıyor. 31 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında onur ayının gelişini 5. LGBTİ+ Gençlik Festivali ile kutluyor ve haykırıyoruz.”

Festivalin önümüzdeki günlerde yayınlanacak ayrıntılı programı için kaosGL.org’u takip etmeye devam edin.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, yaşam
İstihdam