11/05/2015 | Yazar: Özlen Veysal

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Cumartesi günü gerçekleşen Onur Yürüyüşüne yaklaşık 1000 kişi katıldı.

5. ODTÜ Pride: Şenlik yoksa gökkuşağı var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Cumartesi günü gerçekleşen Onur Yürüyüşüne yaklaşık 1000 kişi katıldı. ODTÜ LGBTİ Dayanışmasının, İPTAL EDİLEN ŞENLİĞE İNAT, ŞENLİK YOKSA GÖKKUŞAĞI VAR çağrısıyla, ODTÜ LGBTİ Onur Yürüyüşü 5. kez düzenlendi.
 
LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığa, nefret söylemi ve cinayetlerine, faşizme, cinsiyetçiliğe, homofobiye, transfobiye, bifobiye karşı bizlerle birlikte yürümek, hak taleplerimizi birlikte yükseltmek için eşitlik ve özgürlüklerden yana olan herkes 9 Mayıs Cumartesi günü ODTÜ’deydi.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesinde 28 yıldır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliğinin, Rektör Ahmet Acar’ın açıklamalarıyla iptal edilmesi üzerine bu seneki Onur Yürüyüşüne “İPTAL EDİLEN ŞENLİĞE İNAT, ŞENLİK YOKSA GÖKKUŞAĞI VAR” diyerek çağrı yaptık. 9 Mayıs Cumartesi günü 12:00 den itibaren panayır alanında gökkuşağı bayraklarımızı, pankartımızı açarak toplanmaya başladık. Saat 17:45 de KKM önüne geçerek yürüyüşe başlamak üzere toplandık.
 
KKM’den “İBNE DÖNME EL ELE, AHLAKSIZ BİR DEVRİME” pankartımızın arkasına geçerek sloganlar eşliğinde yürümeye başladık. Rektörlüğün önünde, “Zıpla zıpla zıplamayan homofobik”, “Rektörlük yıkılsın koli evi yapılsın”, “Rektör çarka çık, translara arka çık” gibi sloganlar atıldıktan sonra, Dayanışmadan bir arkadaşımız yürüyüşümüz için yaptığımız çağrı metnini okudu.
 
Ardından, çarşı ve panayır alanından geçerek yurtlar bölgesinde, yurtlarda kalan LGBTİ bireylerin uğradığı ayrımcılıklara “Susma haykır eşcinseller/ translar vardır”, “Velev ki ibneyiz alışın her yerdeyiz” gibi sloganlarla ses çıkardıktan sonra Devrim Stadyumuna doğru yürüdük.
 
İsyan koşusuyla stadyuma girdikten sonra, Dayanışmadan bir arkadaşımız, bugün ensemizde fazla fazla hissettiğimiz muhafazakârlıktan, ayrımcılıklardan, maruz kalınan homo/bi/trans fobiden bahsettikten sonra, “Nerdesin Aşkım, Burdayım Aşkım”, “Dünya Yerinden Oynar, İbneler Özgür Olsa” sloganları atarak yürüyüşümüzü sonlandırdık. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam