11/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

İzmir’de yüzlerce kişi altıncı kez Onur Yürüyüşü’ndeydi: Haklarımız ve aşklarımız için!

6. İzmir Onur Yürüyüşü: İnatla, kararlılıkla ve coşkuyla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir’de yüzlerce kişi altıncı kez Onur Yürüyüşü’ndeydi: Haklarımız ve aşklarımız için!

İzmir Onur Yürüyüşü’nün altıncısı yüzlerce kişinin katılımıyla dün gerçekleşti. Hakları, kimlikleri ve aşkları için bir araya gelen LGBTİ+’lar Alsancak sokaklarını gökkuşağına boyadı. Alanda gökkuşağı, biseksüel, trans, interseks ve aseksüel bayrakları dalgalandı.

ÖSYM’nin önünde başlayan yürüyüş Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyu sürdü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da basın açıklaması Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde İzmir Onur Yürüyüşü Komitesi tarafından okundu.

“Yine ve bir kez daha yürüyoruz. İnatla, kararlılıkla ve çoşkuyla! Tek başımıza değil bir arada yürüyoruz. Varoluşlarımıza günah, suç ya da hastalık diyerek hislerimizi, arzularımızı, aşklarımızı, her türlü hak ve özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı bugün hep birlikte yürüyeceğiz.Kalıplara sığmayanlar, sevilmeye değer olmadığını düşünenler, sorunun kendisinde olduğunu düşünenler, bugün artık olduğun gibi, hissettiğin gibi olma günü. Bu yürüyüşte her birimiz kendi biricikliğimizle ayrı ayrı güzeliz ve bir arada daha da güzeliz.”

“Cinsiyet kalıplarına uymuyorsun diye, senden beklenene arzu duymuyorsun diye üzülme, utanç duyma! Sen suçlu değilsin, sana nefret duyanlar suçlu! Yalnız değilsin, korkma! Bugün korkunun üzerine yürüyeceğiz, acının içinden geçerek yine yürüyeceğiz, şiddete, nefrete ve ayrımcılığa karşı yürüyeceğiz, hepsini yok edeceğiz. Gökkuşağının altından geçerek daha güzel bir dünyaya yürüyeceğiz.”

“Sokaktaki abla bugün senin topuklu ayakkabı sesin olacağız. Banliyödeki lubunya bugün senin çiçekli gömleğin olacağız. İçerdekiler, dışarıda sizin için bağıracağız. Yanımızda olamayanlar, sizin içinizdekileri de haykıracağız. Yerinden edilmiş olanlar bu yürüyüşte hepimize yer var, aramıza hoş geldiniz. Hayatta olmayanlar, sizlerin ruhunun ışığını saçacağız. Hayatta kalanlar, birbirimize derman olacağız.”

“Cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılanlar, okulda, evde, çalıştığı yerde, askerlikte, kamplarda, mahpusta zor durumda olanlar, sen aramızda olsan da olmasan da seni unutmadık, seni tanıyoruz, biz birbirimizi yaralarından tanırız, sen olur yürürüz bugün, her birimizin sesi olur, hak ve özgürlüklerimiz için biz olur yürürüz.”

“Biz yolumuza ne çıkarsa çıksın yürümeye devam etmeyi iyi biliriz, düştüysek de kalkar yine yürürüz, birbirimizin elinden tutarak, birbirimize omuz çıkarak, sarıp sarmalayarak, birbirimizi asla ve asla yalnız bırakmadan yürürüz. Biz onurla yürürürüz!”

Basın açıklamasının ardından kitle hep birlikte Kordon’a çıktı. Yürüyüşün coşkusu bir arada muhabbetle devam etti. Dinlencenin ardından eğlence After-Pride Party ve Dudakların Cengi’nde devam etti.  


Etiketler: insan hakları
İstihdam