31/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği 2019’da bir polis memuru tarafından öldürülen seks işçisi, trans kadın Hande Buse Şeker'in davasına çağırıyor.

6 Kasım’da Hande Buse Şeker davasına! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği 2019’da bir polis memuru tarafından öldürülen seks işçisi, trans kadın Hande Buse Şeker'in davasına çağırıyor. 

6 Kasım Pazartesi günü saat 10.40'da İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde (Bayraklı Adliyesi) gerçekleşecek duruşmaya çağıran Dernek, çağrısını şöyle yaptı:

“Bir önceki duruşmada, duruşma gününün belirtilen tarihe bırakılma nedeni, dosyanın fiziken Adli Tıp Kurumundan dönmemesi idi. Davanın seyri için önemli bu duruşmaya katılımınız ve desteğinizi göstermeniz bu nedenle oldukça da önemli.

“En temelde halkın güvenliğinden sorumlu olan polis, toplumda en çok hedef gösterilen ve şiddetle burun buruna yaşayan grupları, şiddetin her türlüsüne maruz bırakmakta ve hatta somut olayda gördüğümüz gibi bazen yaşam hakkını bile elinden almakta. Hal böyle olunca, seks işçisi transların yalnız olmadığını hatırlatmak/hatırlamak ve olabildiğince yüksek sesle yinelemek zorunda hissediyoruz kendimizi.

“Dayanışmanın bizi yaşatacağını da hatırlatarak herkesi bu duruşmaya ve dayanışmaya davet ettiğimizi yinelemek isteriz.

Şiddetsiz zamanlar dileklerimizle.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam