17/06/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+ Derneği ve İzmir Barosu, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir Onur Haftası’nın tüm etkinliklerini yasaklama kararına karşı yürütmeyi durdurma istemli iki ayrı iptal davası açtı.

“6 yıldır barışçıl şekilde gerçekleşen İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, bu yıl mı şiddet tehlikesi oluşturdu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği ve İzmir Barosu, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir Onur Haftası’nın tüm etkinliklerini yasaklama kararına karşı yürütmeyi durdurma istemli iki ayrı iptal davası açtı.

İzmir Valiliği, gönüllülerin emekleriyle düzenlenen 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı; haftanın başamasına üç gün kala yasakladı. Genç LGBTİ+ Derneği ve İzmir Barosu, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir Onur Haftası’nın tüm etkinliklerini yasaklama kararına karşı yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtı.

“Piknik ile kamu düzeni nasıl bozulur? Yoga ile terör eylemi mi gerçekleştirilir?”

Genç LGBTİ+ Derneği Hukuk Koordinasyonu’ndan Mahmut Şeren, Valilik yasağı ve yürütmeyi durdurma istemli iptal davası ile ilgili kaosGL.org’a konuştu:  

“İzmir’de ilk kez böyle bir yasakla karşı karşıyayız. Ben bu nedenle kararın İzmir’deki kurumlar tarafından alınmadığını, daha üst düzey otoritelerden dayatıldığını düşünüyorum. Piknik ile kamu düzeni nasıl bozulur? Yoga ile terör eylemi mi gerçekleştirilir? 6 yıldır barışçıl şekilde gerçekleşen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, bu yıl mı şiddet tehlikesi oluşturdu? Şiddet uygulayanlar toplumun bir kesimini yurttaşlıktan çıkarırcasına keyfi tasarruflarla ayrıştıranlardır, biz değil.”

“İzmir Barosu da ayrı bir dava açtı”

“Açıkça kendisiyle dahi çelişen ve mantığa sığmayacak bir karar. Hukuki açıdan yorumlamaya bile utanıyorum. LGBTİ+'ların ifade ve örgütlenme özgürlüğünü kullanılamaz hale getiren söz konusu karar hakkında dava açtık. İzmir Barosu da ayrı bir dava açtı. Kararın öncelikle yürütmesinin derhal durdurularak etkinliklerin yapılmasının önünün açılmasını, ardından iptal edilmesini bekliyoruz. Adaleti sağlamakla mükellef olanlar için söz söyleme sırası bugündür. Yürütmeyi durdurmadan 1 yıl sonra verecekleri iptal kararı, hiçbir işe yaramayacağı gibi idarenin hukuktan daha fazla sapması için cesaret kazandıracaktır.”

İlgili haber

İzmir Valiliği, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı yasakladı

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi: “Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz kadar sokaklar da bizimdir!”

Genç LGBTİ+: “İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın yanında, sürecin takipçisiyiz”

Lavender LGBTİQ+: “Haykıracağız, onurumuzu yasaklayamazsınız!”

Eşit Şerit TOCAT: “Maruz bırakıldığımız şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz!”

“LGBTİ+ yasakları varoluş mücadelemize saldırıdır”

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam