07/03/2016 | Yazar: Kaos GL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle billboardlarını Lambdaistanbul’a açan Kadıköy Belediyesi’ne dönük nefret söylemine karşı 68 örgüt ortak açıklama yaptı.

68 örgütten LBTİ kadın billboardlarına nefrete karşı ortak açıklama Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle billboardlarını Lambdaistanbul’a açan Kadıköy Belediyesi’ne dönük nefret söylemine karşı 68 örgüt ortak açıklama yaptı.

İstanbul Kadıköy ve Şişli belediyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla billboardlarını kadın ve LGBTİ sivil toplum kuruluşlarına açtı.

Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin hazırladığı, “Lezbiyenim, biseksüelim, transım, interseksim: Okulda, işte mecliste her yerdeyim!” yazılı billboardlar her iki ilçenin de sokaklarını gökkuşağına boyadı.

Change.Org’ta açılan “Kadıköy belediyesi bu billboard’u kaldırsın” imza kampanyası ile belediyeler ve Lambdaistanbul hedef gösterildi. Homofobik ve transfobik nefret söylemi yaygınlaştı.

Hedef gösterme ve nefret söylemine karşı Lambdaistanbul öncülüğünde LGBTİ, kadın, ekoloji, meslek örgütleri ve siyasi partiler ortak açıklama yaptı. 68 örgütün ortak açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“8 Mart tüm kadınların günüdür!”

“LGBTİ Dostu Belediye olma sözü veren Kadıköy Belediyesi billboardlarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın ve LGBTİ örgütlerine yer verdi. Bu vesileyle bizler de, bir kez daha, Kadıköy’ün çeşitli noktalarında LGBTİ’ler, aileleri ve sevdiklerine yalnız ya da yanlış olmadıkları mesajını verme şansı bulduk. Bir kez daha da Kadıköy Belediyesi'ne ve tüm destek veren belediyelere teşekkür etmek istiyoruz.

“Lambdaistanbul olarak hazırladığımız lezbiyen, biseksüel, trans ve interseks kadın görünürlüğüne vurgu yapan ve her yerdeyiz mesajı veren afişimize yönelik sosyal medyada kimliklerimize ve belediyeye yönelik nefret söylemi içeren paylaşımlar yapıldığını üzülerek görmekteyiz.

“Toplum değerlerine aykırı olduğu, 8 Mart’la ilgisi olmadığı iddia edilerek varoluşumuzun ve kadınlığımızın cinsel yönelimimiz ve cinsiyet kimliğimiz nedeniyle yok sayılmasını kabul etmiyoruz! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü heteroseksüel ve natrans kadınların olduğu kadar lezbiyen, biseksüel, trans ve interseks tüm kadınların günüdür.

“Lezbiyen, biseksüel, trans ve interseks kadınlar olarak tıpkı afişimizde yazdığı gibi okulda, işte, sokakta, mecliste her yerdeyiz ve her yerde olmaya da devam edeceğiz!

“Tüm cinsel kimliklerden kadınların 8 Mart’ı kutlu olsun.”

İmzacı listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler:

CHP’li belediyeler billboardlarını Lambdaistanbul’a açtı

LBTİ kadınlar için asılan billboardlar karşı kampanyaların konusu oldu


Etiketler: kadın
İstihdam