08/05/2012 | Yazar: Kaos GL

"Kadın kadına aşklarımızın, heyecanlarımızın, hüsranlarımızın ve sevinçlerimizin neresine düşer ‘Mor’?" diyerek Mor temasıyla gerçekleştirilen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın Kazananları Açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Kadın kadına aşklarımızın, heyecanlarımızın, hüsranlarımızın ve sevinçlerimizin neresine düşer “Mor”?" diyerek Mor temasıyla gerçekleştirilen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu. 

2006 yılında "Mutlu Aşk Vardır" temasıyla ilki düzenlenen Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması, ’yeter artık eşcinsel /biseksüel kadınlar hakkında hep umutsuzluk, mutsuzluk, karamsarlık dolu hikayelere maruz bırakıldığımız’ isyanından çıkmış bir yolculuğun adı.
 
Bu yolculuğun 7. durağında Pınar Selek’in Onur Jüri Üyesi olduğu Yarışma Jürisi, yine birbirinden güzel öyküler okuma fırsatı buldu ve bu yolculuğun konseptini ve temasını dikkate olan, dili ve kurgusuyla da öne çıkanlar içinden bir değerlendirme yaptı. 

Ödül alanlar yanında, yarışmanın ve temanın konsepti dışında olduğu için dereceye giremeyen, özel ödül alamayan diğer çok güzel öyküleri de kaosgl.org web sitesinde okuma fırsatı bulabileceksiniz.

İşte ilk üçe giren ve jüri özel ödülü alan öyküler:
 
Yarışmaya Körebe rumuzuyla katılan Çağla Esmerat’ın ‘Brezilya Nakış Günlüklerim’ adlı öyküsü, bu senenin birincilik ödülünü almaya değer bulundu.
 
Kırlangıç rumuzuyla yarışmamıza katılan Neslihan Durateymur’un ’Uyanış’ adlı öyküsü ikincilik ödülünü alırken, Belma Fırat’ın ‘İki Uçurtma’ adlı öyküsü de üçüncü seçildi.
 
Birinci olan öykünün yazarı 300 TL, ikinciliğe değer görülen öykünün yazarı 200 TL, yarışmanın üçüncüsü ise 100 TL değerinde ödüllerini ve plaketlerini 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 13 Mayıs Pazar Günü Eşcinsel Biseksüel Kadınlar Forumunda alacaklar.
 
Her sene olduğu gibi yarışma jürisi, ilk üçe giren öyküler dışında Beş öyküyü de ‘Jüri Özel Ödül’ne değer buldu.
 
Gelenekselleşen yarışmanın jüri özel ödülleri ise şöyle belirlendi:
 
Yedi Renk Okyanus Rumuzuyla Irmak Cihaner’in Okyanus isimli öyküsü, Kırmızı Fikri Sabit rumuzuyla Özge Kar ‘ın Yeni Bir Word Dosyası Aç isimli öyküsü, Eva rumuzuyla Ezgi Akyıldız’ın Mor isimli öyküsü, Miashy Blue rumuzuyla Hacer Akça’nın Gökyüzü’nde Bayram isimli öyküsü ve Berdil Uşaki rumuzuyla Gözde Demirbilek’in- Mormızı isimli öyküleri  “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.
 
Jüri Özel Ödülüne değer bulunan öykülerin yazarları da, 1 yıllık Kaos GL Dergisi aboneliği kazandılar.
 
Kazananlar ödüllerini, 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programı kapsamında, Roxanne Cafe’de13 Mayıs 2012 Pazar günü saat: 18:30da gerçekleştirilecek olan 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni’nde alacaklar.
 
Roxanne Cafe,Konur Sokak, No:10/20 Kat:5 İgeme Apt. Kızılay
 
 

Etiketler: kadın
İstihdam