26/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBT 7 Renk, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde alanlardaydı

Mersin LGBT 7 Renk, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde alanlardaydı
 
“Trans kanına bulaşmış ahlakınız batsın”
Mersin LGBT 7 Renk Derneği üyeleri, Mersin Kadın Platformu tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Mersin’de düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısı yapılırken, 7 Renk üyeleri ayrıca hazırladıkları "Ben senin kaburgandan değil, sen benim vajinamdan çıktın", "Tayyip elini kimliğimden çek", "Trans kanına bulaşmış ahlakınız batsın", "Seks işçisiyim, arabana bindim diye öldürme" yazılı dövizler ve gökkuşağı bayraklarıyla ilgi odağı oldular. Yürüyüş için Mersin Kadın Platformu ile birlikte İstasyon Meydanı’nda toplanan LGBT’ler, burada grupla birlikte slogan atıp, halay çektiler.
 
“Erkekler vuruyor devlet koruyor”
Yürüyüş boyunca "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Çocuk gelinlere hayır", "Bu isyan başka isyan, ok fırladı çıktı yaydan", "Kimsenin namusu olmayacağız", "Erkekler vuruyor devlet koruyor", "Devlet elini bedenimden çek" şeklinde slogan atan ve İstiklal Caddesi’ni takiben Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen kadınlara, kadın elbisesi giymiş erkekler de destek verdi.
 
Burada konuşan Günebakan Kadın Derneği’nden Zübeyde Akpınar, kadınların başta aile içi şiddet olmak üzere savaşa, ırkçılığa, inkâr ve asimilasyona karşı yaşamlarına yöneltilmiş tüm tehdit ve saldırılar karşısındaki mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını ve günde ortalama 5 kadının katledildiğini ifade eden Akpınar, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa da son verilmesini istedi.

Etiketler: kadın
İstihdam