07/12/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği , “2015’ten Günümüze Yasaklarla İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü” raporunu yayımladı.

“7 yıldır Onur Yürüyüşlerine katılamayan her bir LGBTİ+’nın öyküsü bu raporun satır aralarındadır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), “2015’ten Günümüze Yasaklarla İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü” raporunu yayımladı.

Derneğin Hukuk ve Adalete Erişim Koordinatörü Avukat Umut Rojda Yıldırım’ın hazırladığı bu rapor, 2015’ten 2022’ye kadar İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşlerine dair yaşanan hak ihlallerinin kısa bir özeti mahiyetinde.

Dernek raporu şöyle duyuruyor: “7 yıldır Onur Yürüyüşlerine katılamayan, polis saldırısına maruz bırakılan, haksız davalarla yargılanan her bir LGBTİ+’nın öyküsü aslında bu raporun satır aralarındadır.”

Rapor için KaosGL.org arşivinden, Kaos GL Derneği’nin yıllık insan hakları izleme raporlarından ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nin hazırlamış olduğu Özel Bülten’den yararlanıldığını söyleyen SPoD, “bu rapor 2015’ten itibaren LGBTİ+’lara karşı yükselen devlet destekli ve kaynaklı nefret girdabının ancak bir kısmı olabilir” diyor.

Türkiye ve dünyada LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri’nin tarihiyle başlayan rapor, yasakların başlangıcıyla devam ediyor. Raporda 2015’ten bugüne yasaklanan tüm Onur Yürüyüşleri, yasak kararına karşı verilen hukuki mücadele ve mahkeme kararları yer alıyor.

2015’ten Günümüze Yasaklarla İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü” raporunu okumak için burayı ziyaret edeblisiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam