08/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Direnişin Renkleri, Arkadaş Zekai Özger’in 76. yaşını kutladı.

“76 yaşında Arkadaş’ı konuşmaya, örnek göstermeye devam ediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnişin Renkleri, Arkadaş Zekai Özger’in 76. yaşını kutladı:

“68 kuşağının, faşizme karşı mücadele edenlerin arkadaşı Arkadaş Zekai Özger bugün 76 yaşında. ‘Ve bir gün elbette Zeki Müren'i seveceksiniz’ diyerek garip bakışları, ‘şimdi sırası mı’ söylemlerini üstüne çekmiş ancak yılmamış; şiirinde, hayatında LGBTİ+’ya yer vermeye devam etmiştir. Halkın, öğrencilerin sorunlarını da görmezden gelmeyerek devrim saflarında yer almasıyla tanıyoruz kendisini. Bugün 76 yaşında; onu konuşmaya, örnek göstermeye devam ediyoruz. Yaşasın lubunya mücadelemiz!”

Arkadaş Zekai Özger hakkında

8 Ocak 1948’de Bursa’da doğan Arkadaş Zekai Özger, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra TRT’nin Ankara bürolarında çalıştı. 1970 öncesinde okulunun polislerce basıldığı bir gün, çıkan olaylarda başına ağır darbeler aldı. 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulunduğunda yapılan inceleme sonucu ölüm sebebinin beyin kanaması olduğu belirlendi.

Şair Özger’in dergi ve gazetelerde yayınlanan şiirleri ölümünden sonra “Şiirler” adlı bir kitapta toplandı (1974). Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs yayınlarınca Mart 1988’de yayınlandı. Ancak, Özger kitabı için “Ne zaman yayımlarsam yayımlayayım adı ‘Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası’ olacak” diyordu. Ve Yayınevi, Özger’in isteğini yıllar sonra vasiyet kabul ederek şiirleri 2015 yılında “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” ismiyle bastı.


Etiketler: kültür sanat, yaşam, siyaset
İstihdam