23/02/2018 | Yazar:

AKPM üyeleri yetkilileri acilen Ankara’daki yasağı kaldırmaya ve LGBTİ kişilerin ifade ve toplanma özgürlüklerini sağlamaya çağırdı.

78 Avrupa Konseyi parlamenteri: Türkiye, LGBTİ’ler için ifade özgürlüğünü sağlamalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden 78 siyasetçi, yetkilileri acilen Ankara’daki yasağı kaldırmaya ve LGBTİ kişilerin ifade ve toplanma özgürlüklerini sağlamaya çağırdı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeleri, Türkiye’ye LGBTİ’ler için ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğünü sağlama çağrısı yaptı.

78 AKPM üyesinin ortak imzasıyla yayınlanan metinde Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinlik yasağını kaldırma çağrısı ve artan nefret söyleminden duyulan endişe yer aldı.

“Ankara’daki yasağı kaldırın”

Açıklamanın tam metni şöyle:

“9 Kasım’da bir televizyon konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGBTİ’leri destekleyen bir politikaları yüzünden ana muhalefet partisi tarafından yönetilen bir belediyeyi eleştirdi. Bundan dokuz gün sonra Ankara Valiliği, Almanya Büyükelçiliği’nin desteklediği bir film festivali de dahil olmak üzere şehirdeki LGBTİ örgütlerinin düzenlediği tüm etkinlikleri süresiz olarak yasakladı. Bu yasağı, tanınmış bir günlük gazete “Sapkınlara Alman Büyükelçiliğinden Destek” başlıklı bir yazı yayınlandı. Valilik, “toplumsal duyarlılıklar ve hassasiyetler” ve “kamu sağlığı ve ahlakını koruma” gerekçelerini yasağın sebepleri arasında gösterdi.

“Diğer şehirlerde de film gösterimleri ve paneller engellendi. Ayrıca, sosyal medya ve basılı medyada LGBTİ’lere yönelik nefret söylemleri hatırı sayılır biçimde arttı.

“Son yıllarda, Türkiye’de LGBTİ haklarına destek olmak için yapılan tüm halka açık gösteriler de yasaklandı. Bu son gelişmeler Türkiye’yi LGBTİlerin ifade, toplanma ve örgütlenme haklarının tamamen kısıtlanmasına bir adım daha yaklaştırdı.

“LGBTİ’lere yönelik hızla büyüyen bu hoşnutsuzluğa dair ciddi şekilde endişe duymaktayız. Yetkilileri acilen Ankara’daki yasağı kaldırmaya ve LGBTİ kişilerin ifade ve toplanma özgürlüklerini sağlamaya çağırıyoruz.”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam