30/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin 8. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Ses’ temasıyla 20-28 Şubat 2016’da yapılacak.

8. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Ses’leniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin 8. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali ‘Ses’ temasıyla 20-28 Şubat 2016’da yapılacak.

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin her yıl 2006 yılında nefret cinayeti sonucu yaşamını yitiren Baki Koşar anısına düzenlediği Baki Koşar etkinliklerinin çağrı metni yayınlandı.

Bu yıl derneğin aldığı kararla kültür ve sanat festivaline dönüşen Baki Koşar haftası, 20-28 Şubat 2016’da yapılacak. Hem Baki Koşar’ın ölüm yıldönümüne hem de Siyah Pembe Üçgen’in kuruluşuna denk gelen 20 Şubat’ta başlayacak 8. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki teması: Ses.

İnsanlık için ses nedir?

Çağrı metninin tamamı şöyle:

“Varoluşumuzdan bugüne dek anlamlandırdığımız renklerden işaretlere, hareketlerden kıyafetlere ve hatta kokulara kadar cinsiyetlendirdiğimiz, buna göre de birbirine tahakküm ilişkisi kurmalarına olanak yarattığımız kültürün tüm bileşenlerinin arasında belki de en fazla üzerine düşündürtecek olan “ses”tir.

“Uygarlık rahatsız edici sessizlikleri gizlemek için tasarlanmış bir gürültü komplosuysa, doğadaki sabitlenmemiş özgür tonların yerine ölçülü tonal müziği, uzaydan gelme bir virüs olan dili, temsili mümkün olmayan “çok” yerine hizaya getirilmiş “bir”leri tercih eden insanlık için ses nedir?

“Yüksekliği, gürlüğü ve kalınlığı; kısıklığı, zayıflığı ve inceliği karşısında eril hiyerarşi yaratandır,

Emirler onunla gelir, itaat ise çoğu zaman onun yokluğuyla karşılık bulur,

Bu nedenle “ses çıkarmak” mücadele ölçütü, ortak ses çıkarmak ise örgütlülüğe karşılık düşer.

İç sesimize ise vicdan deriz.

“Bu cevaplar yeterli gelmedi mi? Öyle ise 2016 yılının Şubat ayında gerçekleşecek olan 8. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali’nde temamız olarak belirlediğimiz “Ses” ile hem onun ne olduğunu hem de ona dair ne varsa ses vermek için bizimle beraber ol.”

İlgili haber:

Baki Koşar bu yıl festival oluyor: Mücadele dili olarak sanat neden kullanılmasın ki?


Etiketler: kültür sanat
İstihdam