17/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Farklı disiplinlerden sanatçıların yer aldığı 8. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Karma Sergisi dijital ortamda açıldı.

8. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Karma Sergisi açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Farklı disiplinlerden sanatçıların resim, illüstrasyon ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı 8. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Karma Sergisi açıldı.

8. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen karma sergi şöyle tanıtılıyor:

“Eşitsizliğe, önyargıya, ayrımcılığa yönelik bir protesto. Bir kutlama veya kocaman bir parti. Gözaltında atılan gullüm veya dans ederken sergilenen bir direniş. Haklı öfke, heyecan, umut, aşkınlık, durup bir düşünmek… Çoğu zaman pek tabii ki bir isyan.

‘Pride’ birçoğumuz için kaygan ve geçişli anlamlar barındırmakta. Yine de transfobinin, homofobinin, mizojininin, ırkçılığın, türcülüğün kısacası nefretin ve şiddetin “kol gezdiği” bir dünyada lubunya devriminin en güzel isyanı. 1969’da Stonewall’da polis şiddetine direnenlerin isyanı yarım asır boyunca dalga dalga yayıldı. Marsha P. Johnson’dan Ülker Sokağı’nın gacılarına, Eryaman’dan çiçek gibi bir örgütlenme açtıran trans aktivistlerden Bornova Sokağı’mızın mamilerine, bu isyan gullümümüzde ve üretimlerimizde yaşamaya devam edecek.

Unutmamalı ki bu direniş ve isyan, LGBTİ+’ları silmeye ve değersizleştirmeye çalışan sisteme karşı köpüren öfkenin doğrudan bir sonucudur. Yan yana gelebildiğimiz, dayanışmanın sıcaklığını ve birken bin olmanın gücünü hissedebildiğimiz İzmir Onur Haftası bu yıl çevrimiçi ortamdan deneyimleniyor. Her yıl neşe, isyan ve coşku ile kutlanan Onur Haftası’nda, heteroseksist ikili cinsiyet sisteminin ürettiği her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı ikilikleri aşan, bizleri bir araya getiren bir karşı-üretim sunuyoruz. Zamanın ve mekanın sınırlarının farklı bir anlam kazandığı bu isimsiz sergi ile belki de önümüzdeki yıllara da uzanan bir hafta açılışı yapmış oluyoruz. İsimlerden öte lubunyalığı kutlayan pride sergisine davetlisiniz. Katkıda bulunan sanatçılara teşekkürlerimizi sunarız.”

8-izmir-lgbti-onur-haftasi-karma-sergisi-acildi-1

Karma sergide Alev Çetinkaya, Canberk Çebi, Cevahir Ulaş Konuk, Ceylan Bingöl, Elif Şeyban, İnanç Avadit, Kübra Sert, Mazlum Kil, Melike Aydın, Öykü Güneş Erdoğan, Roby, Selis Yıldız Şen ve Seza Yılmaz’ın işleri yer alıyor.

Uygulama ile sergiyi gezmek mümkün

Sergiyi telefondan “Artsteps” uygulamasını indirerek dolaşmak mümkün. Ancak uygulama ile bilgisayardan sergiyi gezmek arasında küçük bir fark var. Bilgisayarda sergiyi gezerken sağ tarafta chat kısmından sergidekilerle sohbet edebiliyorsunuz, telefonda bu özellik yer almıyor.

8. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Karma Sergisi’ni buradan gezebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam