16/05/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Yol’ temalı 8. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları ödüllerini 18 Mayıs Cumartesi günü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında alacaklar.

8. Kadın Kadına Öykü Yarışması Sonuçları Açıklandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Yol” temalı 8. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları sonunda belli oldu. 

Her seferinde hatırlatmaktan vazgeçmediğimiz üzere Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması, 2006 yılında "Mutlu Aşk Vardır" temasıyla yolculuğuna başladı. Lezbiyenlerin ve biseksüel kadınların yaşamlarının hep bir umutsuzluk, mutsuzluk, karamsarlık içinde anlatılmasına isyandan yola çıkılan yarışmanın bu seneki onur jürisi, yarışma temasına da uygun olarak, “yolu kesilenlerimizden oluşuyor... Hâlâ bu hayatta yaşarken yolunu yitirenlerimiz ve hayatlarını kaybettikleri için artık yollarında yürüyemeyenlerimiz...” demiştik. Ve işte sonunda, yarışma jürisi, yolu kesilenleri onurlandırarak yollarını bizimle buluşturan birbirinden güzel öyküler arasında, yarışmanın genel konseptini ve bu seneki temasını dikkate alan, dili ve kurgusuyla da öne çıkanlar içinden bir değerlendirme yaptı.
 
Bu Senenin Birincisi “Üçüncü Tekil Keşfi”
Kaos GL Dergisi’nin önümüzdeki sayılarında ve kaosgl.org web sitesinde okuma fırsatı bulabileceğiniz öyküler arasında, Sedef Mavi’nin “Üçüncü Tekil Keşfi” adlı öyküsü, bu senenin birincilik ödülünü almaya değer bulundu.
 
Deniz Çelik’in “Mola” adlı öyküsü ikincilik ödülünü alırken, Rozerin Halit’in “Sıfırıncı Bölge” adlı öyküsü de üçüncü seçildi.
 
Birinci olan öykünün yazarı 300 TL, ikinciliğe değer görülen öykünün yazarı 200 TL, yarışmanın üçüncüsü ise 100 TL değerinde ödüllerini ve plaketlerini 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 18 Mayıs Cumartesi Günü saat 13:00’da düzenlenecek ödül töreninde alacaklar.
 
Özel Ödülle 1 Yıllık Kaos GL Dergisi Aboneliği 
Her sene olduğu gibi yarışma jürisi, ilk üçe giren öyküler dışında öykülerden bazılarını da özel ödüle değer buldu.
 
Yarışmanın "Yol" temasıyla hayat bulan özel ödül kazananları ise şöyle:
 
Dicle Kesici, “Mucize Yol” adlı öyküsü ile “Aşkın Yolu Birdir Özel Ödülü”; Oya Özgün Hazan, “Adanın Ötesi” öyküsü ile “Tek Yol Dayanışma Özel Ödülü” ve Ceren Avşar da, öyküsü “Arabesk” ile “Benim Yolum, Benim Kimliğim Özel Ödülü”nün sahibi oldular.
 
Özel Ödüle değer bulunan öykülerin yazarları da, 1 yıllık Kaos GL Dergisi aboneliği kazandılar.
 
Ödül alanlar yanında, yarışmanın konsepti dışında kaldığı ve temayı gözetmediği için dereceye giremeyen, özel ödül alamayan diğer öyküler için de yazarlarına katılımlarından ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Kazananlar ödüllerini 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programı kapsamında, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat: 13:00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndegerçekleştirilecek olan 8. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödül Töreni’nde alacaklar.
 

Adres: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kennedy Caddesi, No: 4, Kavaklıdere/Ankara 


Etiketler: kadın
İstihdam