22/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Kapsama Alanı, 8 Mart öncesi bir araya gelerek trans erkeklerin yürüyüşe katılmasına dair çıkan tartışmaları konuşmaya çağırıyor.

8 Mart’a giderken trans erkekler feminist mücadelenin neresinde? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kapsama Alanı “8 Mart’a yaklaşırken, trans erkeklerin feminist mücadele içindeki yerlerine, yürüyüşe katılmasına dair tartışmaların çıktığını görüyoruz. Trans erkekler olarak feminist olduğumuzu, feminist mücadelenin bizlerin mücadelesi olduğunu anlattığımız ve bu konuya dair soru işaretleri olanların sorularını sorduğu bir etkinlik düzenlemek istedik” diyerek 4 Mart Pazartesi günü saat 20:00’de dijital ortamda gerçekleştireceği “8 Mart’a giderken trans erkekler feminist mücadelenin neresinde?” etkinliğine davet ediyor.

Tartışmak için bir alan açmak amacıyla düzenlenen ve herkese açık olan etkinliğe katılmak için buradan kaydolmak gerekiyor.

Kapsama Alanı nedir?

Kapsama Alanı; trans+ların görünürlük problemi yaşadığı, kapsanmadığı alanlarda maruz bırakıldıkları ayrımcılıkları görünür hale getirmek ve bu alanlarda eşitlenme mücadelesini çeşitli yöntemlerle yürütmek için kurulan bir oluşumdur. “Trans Erkekler/Maskülenler ve Nonbinaryler, Erişilemeyen Cinsel Sağlık Bilgisinin ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde?" araştırması, Kapsama Alanı’nın yürüttüğü ilk çalışmadır. Bu çalışma; jinekolojik kontrollerde ve cinsel sağlık bilgisine erişirken yaşanılan ayrımcılıkları trans erkeklerin, trans maskülenlerin ve nonbinarylerin bakış açısıyla anlatmayı amaçlamaktadır.


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam