31/07/2018 | Yazar: Kaos GL

Sekizinci senesine hazırlanan Pembe Hayat KuirFest için başvurular başladı!

8. Pembe Hayat KuirFest başvuruları başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sekizinci senesine hazırlanan Pembe Hayat KuirFest için başvurular başladı!

Yedinci senesinde 8 şehir ve 4 ülkede filmleri takipçileriyle buluşturan Pembe Hayat KuirFest, sekizinci senesi için hazırlıklara başladı. Festivale FilmFreeway üzerinden yapılacak başvurular için son tarih 1 Ekim 2018.

Bu sene Kuirfest’te neler oldu?

7.Pembe Hayat KuirFest, bu sene dört şehir ve dört ülke gezerek pek çok filmi, söyleşiyi ve atölyeyi takipçileriyle buluşturdu. Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerini süresiz olarak yasaklamasının ardından Ankara’dan yola çıkıp ilk durağı İstanbul olan KuirFest, şehrin iki kıtasında üç gün süren yoğun etkinlik programını sinema severlerle buluşturdu.

25 Kasım’da Pera, British Council ve KuirFest işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanan Kuir Kısalar gösterimi, Beyoğlu Kaymakamlığınca yasaklanmış, ardından 12 Ocak’a ertelenmiş ancak tekrar Kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı.

Orada yasaklanan filmler, 13 Ocak’ta İstanbul’un iki yakası da dahil Türkiye’nin Mersin, Eskişehir, İzmir, Çanakkale, Denizli, Kocaeli ve Antalya şehirlerinde “KuirFest ile Dayanışma: Türkiye’den Kısalar” etkinliği kapsamında gösterildi. KuirFest İstanbul kapsamında 26-28 Ocak tarihleri arasında İstanbullu seyircileriyle tekrar buluştu. Ardından Berlin, Londra, Cambridge ve İsveç; Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasakladığı filmleri izledi.

8. Pembe Hayat Kuirfest başvuruları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İlgili haber:

KuirFest dört şehir, dört ülke gezdi

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam