28/02/2011 | Yazar: Kaos GL

83. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu.

83. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
83. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. "The King's Speech" En İyi Film dahil 4 ödül birden alırken, Natalie Portman "Black Swan"daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.
Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden olan Oscarlar, ABD'nin Los Angeles kentindeki Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye "The King's Speech" filmi 4 ödülle damgasını vurdu.
 
4 ödül birden
Tom Hooper'ın yönetmenliğini yaptığı "The King's Speech" (Zoraki Kral), En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar ödülünü kazanarak tahminleri doğru çıkarttı.
"The King's Speech" ile birlikte favoriler arasında gösterilen, ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hikayesinin konu edildiği "The Social Network" (Sosyal Ağ) ise En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında ödüle kavuştu.
 
"Siyah Kuğu" en iyi kadın oyuncu
Çok önceden tahmin edildiği gibi Natalie Portman, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kaptırmadı. "Black Swan" filminde canlandırdığı Nina Sayers rolü ile En İyi Kadın Oyuncu seçildi.
En fazla dalda Oscar'a aday gösterilen Coen biraderlerin "western" filmi "True Grit" ise hiç ödül alamayarak şaşkınlık yaratırken, "Inception" filmi aday olarak gösterildiği teknik dalların hepsinde ödül kazandı.
En İyi Yardımcı Oyuncu dallarında da sürpriz olmadı. En İyi Yardımcı Erkek ödülünü "The Fighter"daki rolüyle Christian Bale alırken yine aynı filmde Alice Ward rolünü canlandıran Melisa Leo, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.
En İyi Yabancı Film kategorisinde ise Javier Bardem'in başrolünü oynadığı "Biutiful"un kazanması beklenirken Danimarka filmi olan "In a Beter World" bu kategoride verilen ödülün sahibi oldu.
 
Geceden notlar
Gecenin favorilerinden Natalie Portman şöyle konuştu: ''Gerçekten bu inanılmaz bir an. Filmin bu kadar beğenilmesi muhteşem bir şey. Çok zor ve harika bir çalışma süreciydi. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Darren ile çalışmak harikaydı.''
Bir diğer favori Christian Bale ise, ''Bazı filmlerin reklamı yapılmıyor, bazı filmler unutuluyor ama o filmler de aday olanlar kadar saygıyı hak ediyor'' diye konuştu.
"Winter's Bone" ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday olan 20 yaşındaki Jennifer Lawrence, ilk defa katıldğı törende olmanın çok güzel oluğunu ve çocukluğundan beri bunu hayal ettiğini söyledi.
En genç aday, 14 yaşındaki Hailee Steinfeld "True Grit"teki performansıyla büyük övgü almıştı. Geceye ailesiyle gelen Steinfeld, geleceğini parlak olduğunu düşündüğünü söyledi ve ''Acelem yok, doğru projelerle yolculuğun tadını çıkaracağım'' dedi.
"The Social Network" filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında aday olan Jesse Eisenberg, ''İlginç bir tecrube ama burada olmak benim için bir onur'' dedi ve Facebook'ta durumuna törende olduğunu yazmadığını söyledi ve ''keşke yazsaydım'' diye espri yaptı.
 
83'üncü Oscar ödüllerinin listesi
En İyi Film: "Zoraki Kral"
En İyi Yönetmen: Tom Hopper (Zoraki Kral)
En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Siyah Kuğu)
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (Zoraki Kral)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (Dövüşçü)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (Dövüşçü)
En İyi Yabancı Film: In a Better World (Daha İyi Bir Dünyada) Danimarka
En İyi Belgesel: "İç İşler" (Inside Job) Charles Ferguson
En İyi Özgün Senaryo: "Zoraki Kral" David Seidler
En İyi Uyarlama Senaryo: "Sosyal Ağ" (Aaron Sorkin) (Zoraki Kral)
En İyi Animasyon: "Oyuncak Hikayesi 3"
En İyi Kısa Animasyon: "The Lost Thing"
En İyi Sanat Yönetmeni: Robert Stromberg ile Karen O'Hara (Alice Harikalar Diyarında)
En İyi Sinematografi: Wally Pfister (Başlangıç)
En İyi Kostüm Tasarımı: "Alice Harikalar Diyarında"
En İyi Makyaj: "The Wolfman"
En İyi Kısa Metrajlı Belgesel: "Strangers No More"
En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film: "God Of Love"
En İyi Görsel Efekt: "Başlangıç"
En İyi Film Montajı: "Sosyal Ağ"
En İyi Ses Montajı: "Başlangıç"
En iyi Ses Miksajı: "Başlangıç"
En iyi orijinal şarkı: "We Belong Together"
 
*Bu haberde Radikal ve www.ntvmsnbc.com'dan yararlanılmıştır.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam