14/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Filmler, konserler, atölyeler, paneller… 9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali 20 Şubat günü başlıyor…

9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali programını açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Filmler, konserler, atölyeler, paneller… 9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali 20 Şubat günü başlıyor…

                                                                 "Biji Diva" filminden

Siyah Pembe Üçgen’in bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali “Performans” temasıyla aramızda! Festival 20-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek. Paneller, atölyeler, gösteriler, filmler, konserler ve partilerden oluşan dopdolu bir programın yer aldığı Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali İzmir’i canlandıracak.

Festival Nilbar Güreş’in videolarıyla açılıyor

Baki Koşar Festivali, Nilbar Güreş’in toplumsal cinsiyeti konu alan video çalışmaları ve sergileriyle açılıyor. Festival kapsamında Nilbar Güreş’in “Queer Arzu Yabandır sergisini gezmek mümkün. Ayrıca sergi kapsamında, Güreş’in, toplumsal cinsiyet, kamusal alan ve doğu-batı tartışmalarına queer bir perspektif sunan videoları görülebilir.

Festivalin ikinci günü François Ozon’un “Yeni Kız Arkadaşım” filmi izleyicilerini bekliyor olacak. Film İzmir Fransız Kültür Merkezinde seyredilebilir.

Füsun Demirel'den "Aşk Dersleri"

22 Şubat günü festival, iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İlk etkinlik oyuncak atölyesi, “günlük hayatın hayal gücünüzü sınırlamasına izin vermeyin” sloganıyla gerçekleşecek. Çarşamba akşamı Dario Fo, Franca Rame ve Jacopo Fo’nun yazdığı “Aşk Dersleri” isimli oyun Füsun Demirel performansı ile izleyicilerle buluşacak.  Aşk ve cinselliğin ironik bir üslupta anlatıldığı oyun, size yaşamınızda aşk üzerine kimsenin söyleyemediklerini anlatacak. Oyun İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

Perşembe günü, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezinde “İsveç Gökkuşağı Kısa Film Seçkisi” izleyicilerini bekliyor olacak. Seçki LGBTİ’lerin aile ve sosyal hayatına odaklanan yedi kısa filmden oluşuyor.

Aynı gün, performans sanatçısı Ming Wong’un, Türk Sinema tarihi üzerine yaptığı araştırmalardan yükselen bir figür olan “Diva” Bülent Ersoy’un hayatını anlatan “Biji Diva!” adlı filmi de izleyebilirsiniz.

Perşembe gecesini, koreografi ve performansı Erdem Gündüz’ün gerçekleştireceği “Çağdaş Dans” gösterisi ile bitirebilirsiniz.

Cuma yorgunluğu ödül töreninde biter

Cuma günü edebiyatta ve dilde kuir izleri, moderatörlüğünü Nazan Özcan'ın yaptığı "Dilin Performansı" panelinde yakalayabilir ve ardından duyular ve hisler üzerine bir performansı, "Bondage Dinner"ı izleyebilirsiniz.

Cuma'nın yorgunluğunu Baki Koşar Ödülü Töreni ile atabilirsiniz. Sunuculuğunu Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya’nın yapacağı Baki Koşar Ödül Töreninde, bu sene de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığıyla mücadele eden kişi ya da kurumlar ödüllerin sahibi olacak.

Hafta sonuna Kültiğin Kağan Akbulut'un yönettiği "Performansa Gel" paneliyle devam etmek mümkün. Panelde kuir performans tartışılacak.

Hafta sonuna özel etkinlikler

Cumartesi günü, besteci ve akademisyen Mehmet Can Özer, kendi geliştirdiği yazılımı “Aşure” ile canlı bir görsel/işitsel konser verecek. Bu günü bir belgeselle taçlandırmak isterseniz “Sert Aşk” filmi ve gösterim üzerine gerçekleşecek ‘AcıTatlı’ Queer Sohbet sizi bekliyor olacak.

Cumartesi akşamı ne yapsak diye düşünen İzmirlileri dünyadaki sayılı kontrtenorlardan biri olan Nuri Haldun Ateş bekliyor olacak. Ateş’in konseri “dünyanın ötekilerden oluşan bir güzel gezegen” olduğunu şarkılarla anlatacak.

Pazar günü programında ise Istanbul Queer Art Collective'in “Çaktın mı?” performansı mevcut. Festivalin son günü olan Pazar günü “LezBiFem ile Cinsellik Atölyesi” de yer alıyor. Atölye heteroseksizmin ve ataerkinin tabularını domino taşı gibi dizip yıkmaya davet ediyor.

Ayrıntılı program için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam