17/05/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Bir Mücadeledir Aşk’ temasıyla 9. kez düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

9. Kadın Kadına Öykü Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Bir Mücadeledir Aşk” temasıyla 9. kez düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.
 
Kadın kadına aşkın görünmezliğine bir tepki olarak ortaya çıkan Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri Homofobi Karşıtı Buluşma’nın açılışında sahiplerine verildi. Ödül töreninin sunuculuğunu Oya Burcu yaptı.
 
Yazının dışında kalan ötekiler…
Yarışma jürilerinden Güzin Yamaner yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Son 1 yılda politik olmanın önemini bir kez daha gördük. Biz ötekiler yazmanın dışında kaldığımız için bu kadar sıkıntılı noktadayız. Yazının kaldığı ve dönüştürme potansiyelinin olduğu bir atmosferdeyiz. O yüzden 2006’dan beri bu yarışmaya yazan bütün kadınlara şükranlarımı iletiyorum.”
 
Aşkın kendisinin bir mücadele olduğunu söyleyen yarışmada ödül kazananlar şöyle:
 
Maden Kömürü İsyan Özel Ödülü’nü, Şeyda Aydın aldı.
 
Bir Mücadeledir Aşk Özel Ödülü, Zerrin Duralı: "Durdurulamayacak olanlara selam olsun. Bizi buluşturan aşka ve mücadele edenlere selam olsun"
 
Özgür Sokaklara Doğru Özel Ödülü, Zarife Amirova: "Bir duygunun bir bedende ve kişide sıkışıp kalmaması önemli. O sesi duyurmak için istek duydum ve yazdım."
 
Aç Yüzünü Özel Ödülü, Hülya Şit: "Kaos GL’ye teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız! Umarım insanlar farklılığın mücadelenin güzel olduğunu fark eder."
 
Nerdesin Aşkım Özel Ödülü, Meltem Bent: "Adından da belli öyküm bir direnişin öyküsü. Öykümü Gezi’dekiler ithaf etmek istiyordum ta ki Soma’ya kadar… Sesim onlar için titriyor. Bu ödülü Soma’da katledilenlere ithaf ediyorum."
 
Yarışmanın üçüncülük ödülünü Ceren Avşar ve Aslı Işıklı aldı. Aslı Işıklı “en büyük ilham kaynağı” Ceren Avşar’a teşekkür ederken; Avşar ise Işıklı’ya teşekkür etti.
 
Yarışmanın ikincilik ödülünü ise Elif Bilir aldı. Bilir konuşmasında 2 sene önce Kaos GL ile tanıştığını söyledi: “O günden beri LGBT hakları için mücadele etmeye çalışıyorum.”
 
“Bana Aligül yol gösterdi”
Yarışmanın birincisi ise Belma Fırat oldu. Fırat’a “Aligül’e sevgiler” ödülü verildi. Fırat şunları kaydetti: “Bu öyküyü ilk göndermeyi düşürdüğümde kavram kargaşasına düştüm. Bana Aligül Arıkan’ın Queer Tahayyül isimli kitapta yer alan makalesi yol gösterdi.”
 
Konuşmanın devamında Fırat Aligül’ün “Amargi’deki Erkek” makalesinden bir kısım okudu. Kanserden yaşamını yitiren Aligül Arıkan anıldı.
 
İlgili haberler:

Etiketler: kadın
İstihdam