06/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Öğrenci Komisyonu üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 90’a yakın tıp öğrencisi gözaltına alındı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Öğrenci Komisyonu üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 90’a yakın tıp öğrencisi gözaltına alındı.
 
SES Öğrenci Komisyonu üyelerine yönelik Ankara’da yapılan yurt ve ev baskınlarında çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.
 
SES’ten edinilen bilgiye göre polis sabah saatlerinde Hacettepe Merkez Yurdu ile çok sayıda eve baskın yapıldı. SES operasyon kapsamında İstanbul ve Dersim illerinde de ev baskınları olduğunu belirtti.
 
Yine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler sabah erken saatlerde başta Bağcılar ve Esenyurt olmak üzere çeşitli ilçelerde bazı evlere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskında kaç kişinin gözaltına alındığı öğrenilmedi.
 
Ankara merkezli yapılan operasyonda SES Öğrenci Konseyi’ne üye öğrencilerin gözaltına alınmasını eleştiren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, daha önce SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun’un da gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatarak, yapılanların faşizmden başka bir şey olmadığını söyledi.
 
Sabahın erken saatlerinde Ankara merkezli olarak düzenlenen operasyonda SES Öğrenci Konseyi’ne üye çok sayıda tıp öğrencisinin gözaltına alınmasına SES’ten sert tepki geldi. Gözaltıları DİHA’ya değerlendiren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, daha önce KESK’li 9 kadın ile birlikte KESK Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun’un da tutuklandığını hatırlatarak, “Bu elbette ki 12 Haziran seçimlerinden sonra ‘ustalık dönemine’ giren ‘ileri demokrasi’ söyleminin arkasına gizlediği faşizmden başka bir şey değildir” dedi. Erdolu, AKP’nin muhalif olan siyasetçileri, belediye başkanlarını, avukatları ve birçok kesimden ses çıkartan herkesi tutuklandığını, sindirmeye çalıştığını söyledi.
 
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, AKP hükümetinin KESK ve SES’e baskılar uygulayarak sendikal hareketi sindirmeyi amaçladığını söyledi. (DİHA) 

Etiketler: insan hakları
İstihdam