17/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, TACSO ve İHOP Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı düzenledi.

AB Sürecinde Ayrımcılıkla Mücadele Konferansı yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, TACSO ve İHOP Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı düzenledi.
 
Avrupa Birliği (AB) Katılım Sürecinde Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı geçtiğimiz hafta Ankara’da yapıldı. İki gün boyunca yoğun tartışmalara ev sahipliği yapan konferans TACSO tarafından Kaos GL ve İHOP (İnsan Hakları Ortak Platformu) ile işbirliği içinde düzenlendi.
 
Konferansın ilk gününde Avrupa Birliğinde giriş sürecinde ve üye örgütlerin Ayrımcılık Mevzuatları ve “iyi” örneklerin ne kadar iyi uygulandığı üzerine tartışmalar yürütüldü.
 
İkinci gün ise Türkiye’de ayrımcılıkla mücadelede eden farklı grupların deneyimlerine yer verildi. Kaos GL Derneği’nden Av. Hayriye Kara, İHOP’tan Feray Salman ve CEDAW Gölge Rapor Komitesi’nden Sema Kendirci deneyimlerini aktardı. İkinci gün Roman hakları ve RUSİHAK oturumu ile devam etti.
 
Bu konferans neden önemliydi?
 
Konferansın önemine ilişkin KaosGL.org’a konuşan Kaos GL Derneği’nden Umut Güner şunları kaydetti:
 
“Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Konferansı ayrımcılık mevzuatı ve eşitlik kurulu çalışması sürecinde yapılan ikinci çalışma. Bu çalışmanın Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri için ayrı bir önemi var. 2006’da Uluslararası Azınlık Komisyonu ve İHOP tarafından hazırlanan Ayrımcılık Mevzuatı ve Eşitlik Kurulu yasa tasarısının takipçisi olacağımızı duyurmuştuk. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa Kaos GL Derneği adına görüş bildirmiştik ve taleplerimizi sıralamıştık. 2007 yılından bu yana düzenli olarak eşcinsel, biseksüel ve transların insan hakları ihlallerini izleme raporlarımızın sonuç bölümünde sürekli talep ettiğimiz düzenlemelerden biriydi. Reform Grubu toplantısında yeniden gündeme gelen yasa tasarısı ne zaman meclisin gündemine gelir bilmiyoruz. Ancak biz ısrarla çalışmaya devam edeceğiz. STGM-TACSO ekibinin samimiyetle bu çalışmayı sahiplenmesi çok önemli idi.” 

Etiketler: insan hakları
İstihdam