26/03/2024 | Yazar: Kaos GL

ABD hükümetinin finansman paketi; ABD büyükelçilik binalarına gökkuşağı bayrağı asılmasını yasaklayan bir hüküm içeriyor.

ABD elçiliklerinde gökkuşağı bayrağı asılması yasaklanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

23 Mart Cumartesi günü Başkan Joe Biden tarafından imzalanan ve hükümeti Eylül ayına kadar finanse edecek olan 1.2 trilyon dolarlık paket, Cumhuriyetçilerin desteklediği bir dizi hükmü de içerdi.

Söz konusu yasa, onaylanan finansmanın; Amerikan bayrağı veya hükümetle ilgili diğer bayraklar dışında "Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'na ait bir tesisin üzerinde bayrak dalgalandırmak veya sergilemek" için kullanılamayacağını belirtiyor. Savaş esirlerini, kayıp askerleri, rehineleri ve hapsedilen ABD vatandaşlarını destekleyen bayraklar bu yasaktan muaf tutuluyor.

Pink News’te yer alan habere göre; LGBTİ+ karşıtı görüşleriyle bilinen muhafazakar Meclis Başkanı Mike Johnson, yasanın diğer milletvekilleri tarafından onaylanmasını teşvik etmek üzere politikayı Cumhuriyetçilerin bir kazanımı olarak yansıttı.

Biden'ın yasayı imzalamasının ardından bir açıklama yapan Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, bu politikayı kaldırmak için çalışacaklarını belirtti.

Beyaz Saray, yasanın binaların içini ya da büyükelçilik arazilerinin başka yerlerini kapsamadığını ve yasağın "LGBTİ+ topluluğu üyelerinin büyükelçiliklerimizde açık bir şekilde görev yapabilmeleri ya da Onur Yürüyüşlerini kutlayabilmeleri üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını" belirtti.

Bu hamle, Kaliforniya'nın Huntington Beach kentindeki seçmenlerin, hükümet dışı bayrakların hükümet binalarına asılmasını yasaklayan düzenlemeyi onaylamasından birkaç hafta sonra geldi.


Etiketler: insan hakları, onur yürüyüşü
İstihdam