04/11/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Amerika Birleşik Devletleri’nde artık Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) kayıtlarında kişiler cinsiyet hanelerini seçebilecek.

ABD sosyal güvenlik kayıtlarında kişiler artık cinsiyetlerini kendileri seçebiliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri Sosyal Güvenlik Komiseri Vekili Kilolo Kijakazi, artık Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) kayıtlarında kendi cinsiyetini seçme seçeneğinin sunulduğunu duyurdu.

Komiser “Sosyal Güvenlik İdaresi'nin Eşitlik Eylem Planı, idari yükleri azaltma ve trans kişilerin Sosyal Güvenlik Numarası kartı başvuru sürecinde seçeneklere sahip olmalarını sağlama taahhüdünü içeriyor. Bu yeni politika, insanların cinsiyet tanımlarını belgelemelerine gerek kalmadan kayıtlarımızda kendi cinsiyetlerini seçmelerine izin veriyor.”

Kayıtlarda cinsiyet hanesini güncelleyen kişilerin yeni bir Sosyal Güvenlik Numarası kartı için başvurmaları gerekecek. Kişilerin değişim için yine de güncel bir belge göstermeleri gerekecek ancak politika değişikliği yürürlüğe girdiği için artık tıbbî veya yasal belgelerini sunmaları gerekmeyecek.

Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı gibi belgelerde gösterilen cinsiyet hanesinden farklı olsa bile başvuranın kendini erkek veya kadın cinsiyet tanımlaması Sosyal Güvenlik İdaresi tarafından kabul edilecek.

Yeni politika, kayıt sisteminde cinsiyet hanesini belirtmemeyi ya da nonbinary olarak tanımlamayı içermiyor. İdare bu konuya dair “Sosyal Güvenlik Numarası kartı başvuru süreci için bir ‘X’ cinsiyet hanesini desteklemek için gelecekteki olası politika ve sistem güncellemelerini araştırıyoruz” dedi.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam