26/03/2015 | Yazar: Kaos GL

ABD’de Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), transların sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını ortaya çıkaracak ülke çapında bir araştırmaya destek verdi.

ABD: Transların sağlık ihtiyaçları araştırmasına devlet desteği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’de Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), transların sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını ortaya çıkaracak ülke çapında bir araştırmaya destek verdi.
 
“TransPop: ABD Trans Popülasyonu Sağlık Anketi” adlı çalışma, rastgele seçim yöntemiyle ABD’deki transların sağlık koşullarına ilişkin daha güvenilir bir bilgi sunmayı hedefliyor.
 
Çalışma, Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Hukuk Okulu’ndaki Williams Enstitüsü, Columbia Üniversitesi ve Fenway Sağlık’ın Fenway Enstitüsü’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülecek.
 
Kamu sağlığı politikalarını transların ihtiyaçlarına göre planlamak
 
Ekibin başındaki isim araştırmacı Ilan H. Meyer, toplum genelinde ve araştırmacılar ile yasa yapıcılar arasında translara ilişkin farkındalığın artmasının, ihtiyaçlara yanıt verebilecek politikalar geliştirmek için yeni fırsatlar sunduğuna dikkat çekti:
 
“Trans popülasyona ilişkin güncel ve doğru veri toplamak, kamu sağlığı politikalarına yapılacak müdahaleleri kanıta dayalı bir biçimde planlamak için büyük önem taşıyor.”
 
Çalışma sonunda elde edilmesi beklenen bilgiler ise şunlar:
 
·         ABD’deki trans popülasyonunun ırk/etnisite, cinsiyet kimliği, yaş, ikamet yeri, eğitim, istihdam ve gelir durumu,
 
·         Genel sağlık durumu, zihinsel sağlık, sigara kullanma alışkanlığı, intihar teşebbüsü geçmişi, engellilik, yaşam kalitesi, sağlık hizmetlerine erişim ve sigorta kapsamı,
 
·         Sağlık hizmetleri, eğitim, barınma ve yasaların uygulanması gibi konularda kişilerarası ve kurumsal ayrımcılık deneyimleri,
 
·         Trans geçişine ilişkin deneyimler; cinsiyet kimliğini olumlayıcı ruh sağlığı hizmetleri, hormon tedavisi ve ameliyat.
 
İlgili haberler:
 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam