19/04/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

ABD’de bazı üniversiteler erkek tuvaletlerine ve soyunma odalarına ücretsiz tampon kutuları yerleştirmeye başladı.

ABD üniversitelerinde trans-kapsayıcı program: Erkek tuvaletlerine tampon kutuları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’de bazı üniversiteler erkek tuvaletlerine ve soyunma odalarına ücretsiz tampon kutuları yerleştirmeye başladı.

Wisconsin-Madison Üniversitesi’nin kampüs tuvaletlerinde kadın-erkek tuvaleti gözetmeksizin ücretsiz tampon ve ped kutuları koyacağı açıklaması sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Bu yeni politikanın sözcüsü Steve Wagner, “Menstrüel döngü ürünleri spor salonlarının tüm tuvaletlerinde mevcut olacak ve ihtiyacı olan herkes erişebilecek” dedi.

Üniversitenin yeni politikası geçiş sürecinde olan trans erkekler için kapsayıcılık gözetiyor.

Programı öneren Katrina Morrison menstrüel döngü ürünlerinin satın alımının gereksiz bir yük olduğunu ifade etti: “Bu ürünleri kampüs binalarında ücretsiz ve kullanıma hazır bulundurmak zorunluluk olmalı.”

Yeni program bazı platformlarda alay konusu edilse de, yönetim yeni politikayı yürütmeyi düşünüyor.

Özel bir sanat üniversitesi olan Bowdoin College de serbest tampon programının bir parçası olarak erkek soyunma odalarına tampon kutusu yerleştirdi.

Brown Üniversitesi serbest tampon programını sundu ve üniversitenin öğrenci başkanı Viet Nguyen şunları söyledi: “Trans kapsayıcılık adına bir politika belirlemek ve nüfusun önemli bir parçası olduklarını unutmamak istedik. Bunu erkek banyolarına neden uyguladığımıza dair sorular alıyoruz. İnsanlara biraz karışık gelse de genellikle açıkladığımızda anlıyorlar.”

Cornell Üniversitesi ve Syracuse Üniversitesi'ndeki öğrenciler de benzer serbest tampon programlarının arkasına destek verdiler.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret