18/12/2008 | Yazar: Semih Varol

ABD’li eşcinseller, Obama’nın kabinesinde açık gey bakan görmek istiyorlar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’li LBGT aktivistler, yeni kabineye açık bir gey bakan atanmasını istiyorlar. Bu konuda baskı yapmak ve LGBT politikasında bilgilendirmek için Obama’nın geçiş takımı ile buluşan aktivistler, her ne kadar söz alamadılarsa da listeye daha fazla gey ataması için ekleme yapılacağından ümitliler. Semih Varol, Kaos GL için çevirdi.

Washington’daki LGBT aktivisler seçimi kazanan fakat henüz görevi devralmamış Obama’nın geçiş takımı ile beraber toplum için tarihi bir ilk olacak gey konuları ve açık gey kabine üyesinin atanmasının önemi ile ilgili eş zamanlı çalışıyorlar.

Aktivistler, John Podesta ve Melody Barnes gibi geçiş liderleri ile geçen hafta Çarşamba günü iki saatlik toplantı yaptılar. Çeşitli LGBT gruplarının da katıldığı toplantıda LGBT politikaları hakkında da kısa bilgilendirmeler yapıldı.

İnsan Hakları Kampanyası başkanı David Smith ‘ülkenin çeşitliliğini yansıtacak bir idareye ihtiyacımız var ve bu da yüksek kademelerde olmayan LGBT kişiler ile yapılamaz’ dedi.

Geçen Perşembe İnsan Hakları Kampanyası politika yapıcıları, ayrı ayrı, sağlık ve insani hizmetler, adalet, çalışma, eğitim, savunma ve imar-şehircilik geliştirme bölümleri ile geçiş üzerinde konuşmak için buluştular.

Clinton ve Bush yönetimi döneminde de İnsan Hakları Kampanyası’nda çalışan Smith, LGBT liderler ve geçiş takımı arasındaki olumlu etkileşim nedeniyle çok şaşırdı.

‘1993 Clinton geçiş döneminde böyle bir şey yoktu. Hareketimizin tarihi boyunca böyle bir fırsat ile karşılaşma şansımız olmamıştı’ dedi.

[[Advocate|http://www.advocate.com/exclusive_detail_ektid68592.asp]]

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret