30/05/2013 | Yazar: Ecem Morkoyun

Kanser hastası Abdülsamet Çelik Sincan 2 nolu F tipinde ölümü bekliyor!

Abdülsamet Çelik "Yaşamı" Bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kanser hastası Abdülsamet Çelik Sincan 2 nolu F tipinde ölümü bekliyor!

1994 yılında TCK’nın 125’inci maddesi kapsamında yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Çelik “Cezaevinde kalamaz” raporu olmasına rağmen tahliye edilmiyor ve düzenli tedavi olamadığı için ölümü bekliyor.

Kan kanserine yakalanınca İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevinden Ankara Sincan 2 Nolu F tipi cezaevine sevk edilen Çelik’in koğuş arkadaşı Abdülhamit Babat gönderdiği mektupta Çelik’in ölüm sınırında olduğunu belirtti.

Abdülsamet Çelik ve tüm hasta tutsakların serbest bırakılması için Adalet Bakanlığına yürüyen (24 Mayıs) Ankara Yüksek Öğrenim Öğrenci Derneği (ADYÖD) üyesi öğrenciler şu açıklamayı yaptı:

 “Ağır hasta tutsakların kendilerinden önceki tutsaklar gibi cezaevlerinde can vermesi, devletin olduğu kadar, buna sessiz kalan ve bu konuyla ilgili elinden geleni yapmayan biz herkesin de utanç hanesine yazılacaktır.”

Çelik’in dışında 412 tutsak daha ölüm sınırında ve acil tedavi görmesi gerekiyor. İnternet üzerinden başlatılan ve Adalet Bakanlığına gönderilecek olan imza kampanyasına bu linkten ulaşabilirsiniz.  


Etiketler: insan hakları
nefret