01/07/2016 | Yazar: Kaos GL

Avrupa’dan politikacı ve sivil toplum temsilcileri yayınladıkları ortak bildiriyle İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanması üzerine yapılan ‘dağılıyoruz’ eylemlerine polis saldırısını kınadı.

Avrupa’dan politikacı ve sivil toplum temsilcileri yayınladıkları ortak bildiriyle İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanması üzerine yapılan “dağılıyoruz” eylemlerine polis saldırısını kınadı.

                                                   Foto: Şener Yılmaz Aslan/MOKU

Onur Yürüyüşü sırasında İstanbul’da olup polis şiddetine maruz kalan politikacılar ve gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu LGBTİ grubu üyesi Terry Reintke’nin de imzacısı olduğu metnin tamamı LGBTI News Turkey çevirisiyle şöyle:

“Türkiye’deki LGBTİ aktivistlerinin daveti üzerine, farklı politik kökenlere sahip birçok politikacı ve Avrupa’nın her yerinden çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir araya geldi.

“İstanbul Onur Yürüyüşünün yasaklanması üzerine yapılan gösteride, LGBTİ aktivistlerine uygulanan polis şiddetine şahit olduk. Green/Avrupa Özgür İttifakı parlamento üyesi ve Avrupa Parlamentosu LGBTİ grubu üyesi Terry Reintke de polis tarafından tutuklandı, daha sonra serbest bırakıldı.

“Geçtiğimiz hafta sonu olanları sertçe kınıyor ve Türkiye’deki LGBTI bireylerin her gün karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye’deki LGBTI aktivistlerinin konu ile ilgili ifadeleri engellenmişse de, linkten online olarak bulabilirsiniz:

“Bu nedenle, Avrupa’da, Türkiye ile olan ilişkilerimizin bu kadar geniş çapta tartışıldığı bir dönemde, Türkiye’deki LGBTI aktivistlerinin mesajını yankılandırmalı ve durumu gözlemlemek adına uluslararası bir inceleme yapmalıyız.”

Bildiriyi İmzalayanlar (alfabetik sıra ile)

- Tania Barkhuis, Nevin Özütok, Dirk van Bergen, Rocco Piers, GroenLinks Amsterdam and RozeLinks,

- Petter Forkstam, LGBT-İsveç Green Partisi Sözcüsü, İsveç

- Gwenaëlle Grovonius, Parlamento Üyesi, Parti Socialiste, Belçika

- Robert Hannah, Parlamento Üyesi, Liberalerna, İsveç

- Aurélien Mazuy, Rainbow Rose Başkanı – PES LGBT network, Fransa

- Terry Reintke, Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Avrupa Parlamentosu LGBTI Grup Üyesi, Greens EFA / Bündnis 90-Die Grünen, Almanya

- Jose Ángel Santoro, Rainbow Rose Genel Sekreteri, İspanya

- Brian Sheehan, ILGA-Europe Eş Başkanı, Irlanda

- Daniele Viotti, Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Avrupa Parlamentosu LGBTI Grup Eş Başkanı, Socialists and Democrats / Partido Democratico, İtalya

- Andreas Wolter, Bürgermeister der Stadt Köln, Almanya

- Keklik Yücel, Parlamento Üyesi, Partij van de Arbeid, Hollanda


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam