14/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Hollanda’daki en büyük kamu emekçileri sendikası AbvaKabo, sendikal hareketteki LGBT işçilerle çalışmanın imkânları ve zorluklarını tartışmak için Türkiyeli sendikaları Ayrımcılıklara Karşı Sempozyuma davet ediyor

AbvaKabo Sendikası ‘Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’a Çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hollanda’daki en büyük kamu emekçileri sendikası AbvaKabo, sendikal hareketteki LGBT işçilerle çalışmanın imkânları ve zorluklarını tartışmak için Türkiyeli sendikaları Ayrımcılıklara Karşı Sempozyuma davet ediyor

 
Abvakabo FNV’nin Başkan Yardımcısı Miekie Awater imzalı çağrı metnini yayınlıyoruz.
 
“İş Yerinde Çeşitlilik” için AbvaKabo, TIE-Hollanda ve Kaos GL işbirliği
 
AbvaKabo, yaklaşık 350.000 üyesiyle Hollanda’daki en büyük kamu emekçileri sendikasıdır. Sendikamız, TIE-Hollanda ve Kaos GL ile birlikte “İş Yerinde Çeşitlilik” (Diversity @ Work) adında, Türkiye ve Hollanda arasında bir uluslararası değişim projesi yürütmektedir. Bu proje, Hollanda ve Türkiye’den LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans) sendika aktivistlerinin değişimine dayalıdır. Projenin esas amacı, iki ülkedeki sendikaları LGBT işçiler için (daha) kapsayıcı olmaya ve LGBT işçilerin taleplerini sendikanın gündeminde (daha iyi) temsil etmeye teşvik etmek için kullanılan stratejileri tartışmak, detaylandırmak ve desteklemektir. Böylece bu proje; cinsiyetine, cinsel yönelimine, etnik kökenine vs. bakılmaksızın tüm işçilerini temsil edebilen gerçekten demokrat işçi sendikalarının inşasının uluslararası mücadelesine katkı sağlamayı arzu etmektedir. Proje aynı zamanda sendikaları, Hollanda’da ve Türkiye’de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği nedeniyle iş yerinde maruz kalınan farklı şekillerdeki ayrımcılıklara karşı mücadelede ittifaklar kurmaya teşvik etmektedir.
 
Sendikaların herkese eşit haklar için mücadele etmesi gerekir
 
Sendikaların herkese eşit haklar için mücadele etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir toplumdaki her birey, işgücü piyasasında yer alabilmelidir. Herhangi bir ayrımcılık şekliyle engellenmeden işgücüne katılım hakkı için sendikalar mücadele etmelidir. Bir sendika olarak bütün işçilerimizle dayanışma halindeyiz. Onların ihtiyaçları ve haklarını cinsiyet ya da cinsel yönelim gözetmeksizin temsil etmek istiyoruz. 
“Çalışma Hakkı: Çalışma Hayatı, İstihdam, Sendikal Hareket”
 
Abvokabo FNV, Türkiyeli sendikaların LGBT haklarını kucaklamak ve bu hakların ihlaliyle mücadele etmek için bizimle ve diğer sendikalarla beraber çalışacağını umut ediyoruz.
 
Kaos GL tarafından 15 Aralık Cumartesi günü saat 15:00-16:30 arasında Ankara Barosu’nda düzenlenecek “Çalışma Hakkı: Çalışma Hayatı, İstihdam, Sendikal Hareket” seminerinde deneyimlerimizi paylaşmayı ve bu konuları tartışmayı umuyoruz (http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=12895).
 
AbvaKabo adına sizi bu seminere katılmaya ve sendika hareketindeki LGBT işçilerle çalışmanın imkânları ve zorluklarını tartışmaya davet etmek istiyoruz.
 
İlgili haber:
 
Sendikacılar LGBT’lerin Çalışma Hakkı İçin Buluşuyor

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam