24/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Yaşadığı hak ihlalleri sonucu açlık grevine başlayan trans mahpus Avşa, taleplerinin dinleneceği vaadiyle açlık grevine 13 Nisan’da son verdi.

Açlık Grevindeki Trans Mahpus: Yalnız Olmadığımın Farkına Vardım, Teşekkürler! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yaşadığı hak ihlalleri sonucu açlık grevine başlayan trans mahpus Avşa, taleplerinin dinleneceği vaadiyle açlık grevine 13 Nisan’da son verdi. Kendisiyle Pazartesi günü görüşen Avukat Banu Güveren, Avşa’nın tedavisinin yapıldığını belirtiyor.
 
Kaos GL Derneği’ne 10 Nisan’da gelen mektubuyla açlık grevinden haberdar olduğumuz Avşa, Avukat Banu Güveren’e sesinin bu kadar kısa sürede duyulacağını tahmin etmediğini anlattı.
 
“Yalnız Olmadığımın Farkına Vardım”
Çok duygulandığını ve yalnız olmadığının farkına vardığını belirten Avşa, sesinin duyulmasına yardımcı olan herkese ve kendisi hakkında Adalet Bakanlığı’na Soru Önergesi veren BDP Milletvekili Halil Aksoy’a teşekkürlerini iletti.
 
Bafra Cezaevi’nde hakaret, tehdit, tecavüz, şiddet, havalandırmaya çıkarmama, dilekçeleri dışarıya göndermeme, revire çıkarmama, hastaneye gönderilemem gibi hak ihlallerine kalan Avşa ve diğer mahpuslar açlık grevine girmişlerdi.
 
Yaşanan ihlaller sonucu aralarında Avşa’nın da bulunduğu LGBT mahpuslar intihar girişimlerinde bulundular.  
 
En son Kocaeli 2 No’lu T Tipi Cezaevi’ne nakledilen Avşa, Kandıra Cezaevi savcısının taleplerini dinleme ve yardımcı olma vaadi üzerine açlık grevine son verdi. Avşa, şu an Kocaeli’nde LGBT’lerin kaldığı koğuşta kalıyor ve geldiğinden beri herhangi bir sorunla karşılaşmadığını ifade ediyor.
 
Avşa’nın Gardiyan Hakkında Yaptığı Şikâyet Reddedildi 
Avşa ile birlikte açlık grevine başlayan Göksal Önal ise 77 gündür açlık grevinde. Ankara Sincan Cezaevi’ne gönderilen Önal’ın durumu hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.
 
Avşa’nın Bafra Cezaevi’nde Gardiyan Volkan Kulaç hakkında görevi kötüye kullanma suçunda bulunduğu şikâyet takipsizlikle sonuçlandı. Karara yapılan itiraz ise reddedildi. 
 
Kaos GL Derneği ve TOHAV, Avşa ve Bafra Cezaevi’nde hak ihlallerine maruz kalan diğer mahpuslarla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikâyet başvurusunda bulunacak. 
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları
İstihdam