30/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Türk-İş’in hesabına göre 9 ayda açlık ve yoksulluk sınırı yüzde 10 artarken, Enerji Bakanı Ekim ayında doğalgaz ve elektriğe yüzde 9 zam yapılacağını duyurdu.

Açlık sınırı artarken doğalgaz ve elektriğe zam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türk-İş’in hesabına göre 9 ayda açlık ve yoksulluk sınırı yüzde 10 artarken, Enerji Bakanı Ekim ayında doğalgaz ve elektriğe yüzde 9 zam yapılacağını duyurdu.
 
Türk-İş, 2014 yılı Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1,190 liraya yükseldi.
 
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3,876 lira oldu.
 
Geçen yıl Eylül ayında açlık sınırı 1,032 lira, yoksulluk sınırı 3,362 lira seviyesindeydi. Dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırlarındaki 9 aylık artış yüzde 10.03 oldu.
 
Açlık ve yoksulluk sınırındaki artışın konuşulduğu günlerde; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza Ekim ayından itibaren yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı.
 
Bakan Yıldız, “Bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengeleyemeyecek bir noktaya getirmiş bulunuyor. Hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla, ekim, kasım ve aralık aylarını içermek kaydıyla, yüzde 9’luk fiyat artışına gidiyoruz” diye konuştu. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam