25/08/2017 | Yazar: Kaos GL

CHP’nin Adalet Kurultayı’nda LGBTİ hakları da tartışılacak.

Adalet Kurultayı toplanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP’nin Adalet Kurultayı’nda LGBTİ hakları da tartışılacak. KaosGL.org editörü Yıldız Tar, “Heteroseksizme karşı toplumsal adalet” üzerine konuşacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet Yürüyüşü’nün ardından Çanakkale Ecebat Kocadere’de Adalet Kurultayı’nı topluyor

26-29 Ağustos tarihileri arasında yapılacak kurultaya yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor. Kurultay 8 ana başlıkta adaletsizlikleri ve mağduriyetleri tartışacak. Tartışılacak başlıklar ‘Mahkemede Adalet’, ‘Devlette Adalet’, ‘Seçimde Adalet’, ‘Geçimde Adalet’, ‘İnançta Adalet’, ‘Eğitimde Adalet’, ‘Yaşamda Adalet’ ve ‘Medyada Adalet’ olarak belirlendi.

LGBTİ’ler için toplumsal adalet de tartışılacak

Ana panellerin dışında çeşitli başlıklarda eş zamanlı çalıştaylar da düzenlenecek. Kurultay’ın ilk gününde, 26 Ağustos’ta yapılacak “Ötekileştirilenlerin Adaleti” çalıştayında KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar da konuşacak. İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın yöneteceği oturum saat 10.30’da başlayacak. Oturumda ayrımcılığa uğrayan farklı kesimlerden isimler adalet taleplerini tartışacak. Editörümüz Yıldız Tar da “Heteroseksizme karşı toplumsal adalet” sunumu yapacak.

Ağbaba: Adalet arayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kurultaya ilişkin basına yaptığı açıklamasında, Adalet Kurultayı’nın Adalet Yürüyüşü ruhuna sahip olacağını belirtti. Tüm siyasi parti tabanlarını aynı gördüklerini, kimseyi ötekileştirmediklerini söyleyen Ağbaba, kurultayın bir siyasi partinin kurultayı olmayacağına dikkat çekti. “Siyasi görüşlerimizi arka cebimize koyacağız, adalet arayacağız” diyen Ağbaba, kurultaydan çıkan sonuçların raporlaştırılacağını ve bu raporların CHP’nin siyasi yol haritasını da belirleyeceğini vurguladı.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam