10/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Adana Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, baroya bağlı avukatların yazılı talebi ve Yönetim Kurulu kararı ile kuruldu ve çalışmalara başladı.

Adana Barosu LGBTİ+ Komisyonu kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, baroya bağlı avukatların yazılı talebi ve Yönetim Kurulu kararı ile kuruldu. Komisyonun ilk toplantısı Komisyon Koordinatörü Av. Ayça Kara Sığırcı moderatörlüğünde üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Divan seçimlerinin yapıldığı toplantıda Komisyon Başkanı Av. Ceyda Esay Büyükdağ, Komisyon Başkan Yardımcıları Av. Zülal Uğurlu, Av. Özge Günay ve Av. Şule Kaynar, Komisyon Yazmanı Av. Bahar Melek Dizdar seçildi.

Komisyon, ilk iş birliği toplantısını Pembe Hayat Derneği ile gerçekleştirdi. Yol haritasının belirlendiği ve ihtiyaç analizinin yapıldığı toplantıda Komisyon, Baro’da LGBTİ+’lara yönelik farkındalığı artırmak ve terminolojiyi öğrenmek için kurum içi eğitimler düzenleme kararı aldı. Komisyon ayrıca, Baro’nun Kadın Hakları Merkezi’nde olduğu gibi, LGBTİ+’ların herhangi bir hak ihlali yaşaması durumunda ulaşacakları danışma/acil destek hattı kuracak.

Adana LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nu ve çalışmalarını Instagram’dan takip edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam