10/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Onur Ayı’nın sürprizi Adana’dan geldi: Kimliğimizi, sevgimizi, varlığımızı yasaklamaya çalışanlara karşı evlerden, işyerlerinden, okullardan, kampüslerden Adana'yı gökkuşağına boyamak üzere çıkıyoruz.

Adana’da da Onur Haftası yolda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ülkenin dört bir yanında Haziran LGBTİ+ Onur Ayı hazırlıkları sürüyor. Ankara’da ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı, İstanbul’da ise Şişli ve Kadıköy Kaymakamlıklarının film gösterim yasaklarıyla başlayan Haziran’ın sürprizi Adana’dan geldi.

Kentte bu sene bir kez daha Onur Ayı kutlanacak.

Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, önümüzdeki günlerde tarih ve detayları açıklayacak. Komite, Onur Ayı’nı şu sözlerle karşıladı:

Adana LGBTİ+ Onur Haftasını İlan Ediyoruz!

54 yıl önce Stonewall'da polis şiddetine karşı direnen LGBTİ+ların ayaklanması günümüzde tüm dünyada lubunyaların mirasçısı olduğu bir direniş bıraktı. Onur Ayında LGBTİ+fobi'ye karşı, Lubunyalar seslerini sokaklarda, meydanlarda, kampüslerde yükseltti. Tarihimizden aldığımız direniş ruhunu yaşatıyoruz, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürüyoruz!

Her sözünde bizleri ötekileştiren, İstanbul sözleşmesini yok sayan, her gün LGBTİ+ları karanlığa iten ve hedef haline getiren, nefret cinayetlerine sessiz kalan AKP ve gerici ittifakına karşı lubunyalar Gezi'den, Boğaziçi’nden Onur Yürüyüşlerinden aldığı mücadeleyi büyütüyor. Bize karşı nefret dilini kürsülerinde, balkon konuşmalarında, saraylarından üretenlere cevabı meydanlarımızdan veriyoruz!

Hande Kader'i, Dilek İnce'yi, Ahmet Yıldız'ı, Okyanus Efe’yi, Ali Gül’ü, Ecem Seçkin'i ve daha nice dostumuzu mücadelemizde yaşatmak sözüyle yola çıkıyoruz. Bizlere yönelik gittikçe artan homofobi, transfobi, bifobi ve her türlü fobiye karşı birleşmenin, dayanışmanın zamanı Lubunya!

Birlikte daha güzel, birlikte daha güçlüyüz!

Adana’da 2017 yılında 1.Onur yürüyüşü Adana Valiliği tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösterilerek hukuksuzca yasaklanmıştı. Buna rağmen lubunyalar dayanışmalarıyla tüm baskılara rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi. Bizi yasaklamaya  çalışanlara, her fırsatta hedef gösterenlere sözümüzdür; baskılarınıza karşı her gün çoğalıyoruz, her gün daha güçlü doğuyoruz.

Kimliğimizi, sevgimizi, varlığımızı yasaklamaya çalışanlara karşı evlerden, işyerlerinden, okullardan, kampüslerden Adana'yı gökkuşağına boyamak üzere çıkıyoruz. LGBTİ+ların dayanışmasını ve direncini Adana LGBTİ+ Onur haftasında birleştiriyoruz.

Buradayız, bir kişi daha eksilmeyeceğiz!


Etiketler: insan hakları, onur yürüyüşü
İstihdam