22/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Adana LGBTİ+ Dayanışma, Çukurova LGBTİ+ Dayanışma, Direnişin Renkleri ve bağımsız LGBT+ aktivistler 2. Adana LGBTİ+ Onur Haftası’nı müjdeledi.

“Adana'dayız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana LGBTİ+ Dayanışma, Çukurova LGBTİ+ Dayanışma, Direnişin Renkleri ve bağımsız LGBT+ aktivistler dün (21 Haziran) bir araya geldi ve 3-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirecekleri 2. Adana LGBTİ+ Onur Haftası’nı duyurduğu basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, Adana Valiliği’nin 2018’deki Adana Onur Yürüyüşü’nü yasaklamasının ardından geçen beş yılda LGBTİ+’ların güçlenerek döndükleri belirtiliyor. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Biz Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseksler ve artılar olarak, hayatın ve bu toplumun bir parçasıyız. Sizinle 3-9 Temmuz 2023 tarihinde ikincisini düzenleyeceğimiz Adana LGBTİ+ Onur Haftasını duyurmak için bir araya geldik.

“Adana LGBTİ+ Dayanışma, Çukurova LGBTİ+ Dayanışma, Direnişin Renkleri ve bağımsız LGBT+ aktivistler olarak Adana LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi çatısı altında bir araya geldik. İkinci kez düzenlenecek olan Adana LGBTİ+ Onur Haftası'nı birlikte yapma kararı aldık.

“Çünkü Adana Valiliği 7 Temmuz 2018 tarihinde ilk defa yapılacak olan Adana Onur Yürüyüşünü yasaklamasıyla toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını ihlal etmiştir. LGBTİ+ları korumak yerine ilk defa yapılacak olan barışçıl bir eylemi yasaklamıştır.

5 yıl sonra yeniden ve güçlenerek bir araya geldik. Daha güçlüyüz, cesaretimiz boyumuzu aşıyor.

“Bu yüzden 3-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında LGBTİ+larla birlikte LGBTİ+ haklarının

korunması ve geliştirilmesine ilişkin bir hafta boyunca bir dizi etkinlikler yapmaya karar verdik.

“Bu etkinlikleri sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağız. Bu yılki Onur Haftası'nın teması ise ‘ANARYA*’ olarak belirlendi. ANARYA kelimesi, Adana yerel halkının kullandığı bir kelime olup ‘geri geri gitmek’ anlamını taşır. Bu tema, LGBTİ+ların toplumda geri adım atmadan, varlıklarını ve haklarını gururla kutlamalarını simgelemektedir.

“Ve bizimle aynı yolda yürümekten çekinenlere şunu söylemek istiyoruz: Otoriter devlet rejimine karşı verilen mücadelede, bizler olmadan başarıya ulaşılamayacağını hatırlatıyoruz.

Adana'dayız, buradayız! Kararlıyız, hiçbir yere gitmiyoruz. İkinci Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü LGBTİ+lara esenlik getirsin. Yaşasın özgürlük ve eşitlik mücadelemiz!


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam