06/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Adana Kadın Platformu ve Adana LGBTİ+ Dayanışması’ndan ortak açıklama: Devlet eliyle yok sayılmaya, hedef gösterilmeye çalışılan ama “Alışın, buradayız, her yerdeyiz!” demekten bir an olsun vazgeçmeyen LGBTİ+’larız!

“Adana Emniyet Müdürlüğü’nün keyfî yasağı asla meşru değildir!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Ateş Alpar

Adana Kadın Platformu ve Adana LGBTİ+ Dayanışması, Emniyet Müdürlüğü’nün keyfî ve ayrımcı bir şekilde 8 Mart mitinginde gökkuşağı bayraklarını yasaklamasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bugün (6 Mart) Eğitim-Sen Adana Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla iki oluşum, “Bu yasak, LGBTİ+’ların ve kadınların uzun yıllardan bu yana mücadele yürüttüğü homofobik, bifobik ve transfobik zihniyetin adeta bir dışavurumundan ibaret olup neredeyse yeryüzündeki tüm hukuk sistemlerince kabul edilen ayrımcılık yasağı ihlalinin de en somut örneğidir” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Adana Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kasım Gülek Köprüsünden Uğur Mumcu Meydanına yapacağı yürüyüş ve miting için Adana Valiliğine bildirimde bulunan Adana Kadın Platformu’na, mitingin yapılmasında bir sakınca olmadığını bildirmiştir. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ise, 4 Mart günü, 8 Mart Mitingi Tertip Komitesi ile gerçekleştirdiği görüşmede “LGBTİ+’larla ile ilgili döviz, flama, afiş ve bayrakların alana alınmayacağını’’ bildirmiştir. Bu yasağın dayanağına ilişkin yöneltilen soruya “Konunun toplumun genel ahlak anlayışına aykırılık içermesi nedeni ile toplumda bir hassasiyet bulunduğu, ayrıca LGBTİ+ meselesinin 8 Mart ile ilgisi olmadığı ’’ şeklinde yanıt verilmiştir. Emniyet Müdürlüğü ayrıca “Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili materyallerin de yine 8 Mart ile ilgisi olmaması sebebi ile alana alınmayacağını” bildirmiştir.

Adana Kadın Platformu, Adana Emniyet Müdürlüğünden yasağa ilişkin yazılı bir bildirim yapılmasını talep etmiş, fakat talepleri karşılanmamıştır. Adana Emniyet Müdürlüğünün bu yasağı ayrımcı, ötekileştiren, bireyi ve toplumu tek tipleştirmek isteyen, haksız, hukuksuz, despotik bir tutumun tezahürüdür.  

Bilindiği gibi, birçok kesim tarafından yürütülen çeşitli kampanyalar ve yöntemlerle Boğaziçi Üniversitesinde LGBTİ+’lar hedef gösterilmiş ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Topluluğu hukuksuz ve usulsüz yöntemlerle kapatılmıştır. Belediyelere atanan kayyumların öncelikle kadın kazanımlarına saldırması ile Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyumun ilk icraatının LGBTİ+’ların çalışma kulübünü kapatmak olması, tüm bu yaşananların aynı zihniyetin ürünü olduğunu göstermektedir. Bizler ve diğer tüm LGBTİ+ örgütleri kapatmaları, yasaklamaları kabul etmediğimizi bir kez daha yineliyoruz.

Bu yasak, LGBTİ+’ların ve kadınların uzun yıllardan bu yana mücadele yürüttüğü homofobik, bifobik ve transfobik zihniyetin adeta bir dışavurumundan ibaret olup neredeyse yeryüzündeki tüm hukuk sistemlerince kabul edilen ayrımcılık yasağı ihlalinin de en somut örneğidir.  

Adana İl Emniyet Müdürlüğünün keyfi yasağı Adana’da yaşayan tüm LGBTİ+’lara yönelik olup açıkça homofobik, transfobik ve bifobik söylemin bir parçasıdır, asla meşru değildir. Otoriter devlet rejimine karşı verilen mücadele LGBTİ+’lar olmadan başarıya ulaşamaz.

Devlet eliyle yok sayılmaya, hedef gösterilmeye çalışılan ama “Alışın, buradayız, her yerdeyiz!” demekten bir an olsun vazgeçmeyen LGBTİ+’larız! Hayatlarımızı birlikte savunmak, özgürlüğümüzü birlikte kazanmak için bir aradayız. Adana’dayız, buradayız, kararlıyız, 8 Mart’ta gökkuşağının tüm renkleriyle Kasım Gülek’te olacağız. Alışın buradayız, gitmiyoruz!

#Gökkuşağı8Marta

Adana LGBTİ+ Dayanışma ve Adana Kadın Platformu


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam